Federalni sud doneo presudu u korist malih preduzeća

PayPal naplaćivao prevelike provizije u Australiji

SvetVesti

5.7.2024 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PayPal naplaćivao prevelike provizije u Australiji PayPal naplaćivao prevelike provizije u Australiji
Federalni sud Australije utvrdio je da je lokalna jedinica kompanije PayPal koristila nepravedan uslov u svojim standardnim ugovorima sa malim poslovnim korisnicima koji su... PayPal naplaćivao prevelike provizije u Australiji

Federalni sud Australije utvrdio je da je lokalna jedinica kompanije PayPal koristila nepravedan uslov u svojim standardnim ugovorima sa malim poslovnim korisnicima koji su prevideli greške u prekomernom naplaćivanju, saopštio je u petak australijski regulator za hartije od vrednosti.

Sud je ustanovio da je uslov nepravedan, jer su korisnici koji nisu prijavili greške u prekomernom naplaćivanju PayPalu u roku od 60 dana bili primorani da prihvate te naknade kao tačne, saopštila je Australijska komisija za hartije od vrednosti i investicije (ASIC), prenosi Reuters.

ASIC je prošlog septembra pokrenuo sudski postupak protiv PayPala zbog ovog problema. Komisija je navela da je odluka suda „podsetnik svim preduzećima da nepravedni ugovorni uslovi u standardnim ugovorima sa malim preduzećima neće biti tolerisani“, kao i da će ASIC preduzeti odlučne mere gde je to prikladno kako bi zaštitio prava potrošača i malih preduzeća.

ASIC je naveo da je PayPal dobrovoljno sarađivao tokom istrage. PayPal je priznao da je uslov bio nepravedan, pristao na izjave i dobrovoljno uklonio taj uslov iz svojih ugovora 8. novembra 2023. godine, prema navodima regulatora. Sud je takođe naložio PayPalu da plati troškove sudskog postupka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.