oštra konkurencija nakon pandemije "povratak u realnost"

PayPal ponovo otpušta zaposlene

SvetVesti

31.1.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PayPal ponovo otpušta zaposlene PayPal ponovo otpušta zaposlene
PayPal Holdings će smanjiti svoju radnu snagu za oko devet odsto pošto se glavni izvršni direktor Aleks Kris (Alex Chriss), koji je preuzeo tu... PayPal ponovo otpušta zaposlene

PayPal Holdings će smanjiti svoju radnu snagu za oko devet odsto pošto se glavni izvršni direktor Aleks Kris (Alex Chriss), koji je preuzeo tu poziciju u septembru, bori sa sve većom konkurencijom, pritiscima na profit i nizom sniženih ocena analitičara.

U pismu zaposlenima Kris je rekao da je doneta odluka da se kompanija „svede na pravu veličinu”. Pogođeno osoblje biće obavešteno do kraja nedelje, prenosi Bloomberg.

PayPal, koji je na kraju 2022. zapošljavao oko 29.900 radnika, najavio je sličan krug smanjenja radne snage i prošlog januara. Najnoviji potez pogodiće oko 2.500 zaposlenih.

Ukidanje poslova će omogućiti kompaniji da se „kreće brzinom potrebnom za isporuku za naše klijente i podstiče profitabilan rast“, ​​rekao je Kris u pismu. „Istovremeno, nastavićemo da ulažemo u oblasti poslovanja za koje verujemo da će stvoriti i ubrzati rast.

Akcije platnog giganta pale su za više od 20 odsto tokom prošle godine jer je zarada oslabila, a kompanija smanjila svoje celogodišnje smernice za prilagođenu operativnu maržu.

PayPal je bio rani dobitaš u mladoj industriji internet plaćanja, ali rivali, uključujući Apple i Zelle, od tada su prepuni prostor na tržištu, ostavljajući PayPalu da se bori da održi korak. Najmanje četiri analitičara snizila su rejting njegovih akcija ovog meseca, navodeći niz zabrinutosti, od rastuće konkurencije do pritiska na profitabilnost.

Kris je rekao na PayPalovom pozivu o zaradi u trećem kvartalu da su „osnova troškova i složena struktura“ kompanije usporile napredak, što je problem kojim planira da se pozabavi kako bi povećao operativni uticaj kompanije. Kompanija sa sedištem u San Hozeu u Kaliforniji će sledeće nedelje izvesti rezultate za četvrti kvartal. „Nije bilo mnogo toga za slavlje“ u poslednjih nekoliko godina, rekao je Kris za CNBC ranije ovog meseca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...