Predsednik Srbije posebno najavio velike finansijske podsticaje za povećanje nataliteta

Penzionerima do kraja godine 100 evra, punoletnim građanima po 50

SrbijaVesti

25.7.2021 15:10 Autor: Marko Miladinović 1

Penzionerima do kraja godine 100 evra, punoletnim građanima po 50 Penzionerima do kraja godine 100 evra, punoletnim građanima po 50
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio je da će svi punoletni građani Srbije, kao i penzioneri, dobiti novu novčanu pomoć. Svi penzioneri će do... Penzionerima do kraja godine 100 evra, punoletnim građanima po 50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio je da će svi punoletni građani Srbije, kao i penzioneri, dobiti novu novčanu pomoć. Svi penzioneri će do kraja godine, u periodu od septembra do decembra, dobiti još po 100 evra od države, dok će sve punoletne zaposlene osobe, koje su se prijavile za tu opciju, imati mogućnost da dobiju po dodatnih 50 evra.

Ranije je dogovorena pomoć od 80 evra za penzionere, odnosno 30 evra za zaposlene, ali je odluka „o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer se očekuje u julu da imamo preko 200 miliona evra suficita u budžetu“. Vučić je gostujući na TV Pink, istakao da će građani dobiti mogućnost za dodatnu prijavu.

„Donećemo takve mere koje će finansijski podstaći stimulaciju rađanja, kao i povećanje starosne granice za vantelesnu oplodnju na 42 godine i više. Sve što mozemo da motivisemo ljude“, napomenuo je predsednik Srbije. Kako kaže, njegov predlog je da se jednokratna davanja za svako rođeno dete „povećaju do 5.000 evra po detetu, kao i da se zadrže i poboljšaju i ostala prava.“

Vučić je za TV Pink kazao da je od resornog ministra Ratka Dmitrovića dobio predloge za izmene zakona kojima će se pomoći trudnicama i porodiljama, a predvideti i veći iznosi za decu.

„Bez dece mi nemamo budućnost, moramo da razmišljamo o onima koji ostaju posle nas. Bićemo među prvima u Evropi po stopama stimulacije rađanja“, najavio je Vučić.

Govoreći o lečenju dece od retkih bolesti u inostranstvu on je naveo da se za zdravstvo izdvaja oko tri milijarde evra godišnje, kao i da je mnogostruko uvećan iznos za lečenje dece. Kaže da je između 2008. i 2012. godine u inostranstvo poslato 420 dece, a od 2013. do 2020. godine 4.567 dece, što je šest puta više i podrazumeva ogroman novac. Takođe se izdvaja i za lekove za retke bolesti.

  • DIXI

    26.6.2022 #1 Author

    Treba biti vise pomoci penzionerima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...