Do sada kroz ovaj program prošlo više od 10.500 učesnika

PKS poziva poslodavce da se prijave za model dualnog obrazovanja

PreduzetnikSrbijaVesti

13.10.2022 13:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

PKS poziva poslodavce da se prijave za model dualnog obrazovanja PKS poziva poslodavce da se prijave za model dualnog obrazovanja
Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas poslodavce koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku 2023/2024. godinu da prijave... PKS poziva poslodavce da se prijave za model dualnog obrazovanja

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas poslodavce koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku 2023/2024. godinu da prijave podnesu do 30. Novembra, piše Beta.

Prijave se podnose putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije. Poslodavcima će biti omogućeno da pored postojećih 65 obrazovnih profila biraju kadrove i za šest novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar.

Prilikom prijavljivanja poslodavci podnose izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra.

„Podaci da više od 700 kompanija učestvuje u sistemu dualnog obrazovanja u Srbiji i da je kroz dualni obrazovni sistem prošlo više od 10.500 učenika, svedoče o tome da je ovaj model obrazovanja po meri privrede“, navela je PKS u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...