Koraci ka modernizaciji železnice

Planovi za revitalizaciju pruge Sombor – Vrbas

BiznisInfrastrukturaInvesticijePoslovanjeSrbijaVesti

19.8.2022 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Planovi za revitalizaciju pruge Sombor – Vrbas Planovi za revitalizaciju pruge Sombor – Vrbas
Na sastanku posvećenom revitalizaciji pruge Sombor-Vrbas zaključeno je da će se u narednom periodu izvršiti tehnički pregled ove deonice i sačiniti izveštaj o stanju... Planovi za revitalizaciju pruge Sombor – Vrbas

Na sastanku posvećenom revitalizaciji pruge Sombor-Vrbas zaključeno je da će se u narednom periodu izvršiti tehnički pregled ove deonice i sačiniti izveštaj o stanju i potrebama rekonstrukcije pružnog pravca, kako bi se mogle planirati finansijske potrebe i vremenski rokovi za realizaciju rekonstrukcije, imajući u vidu velike potrebe i zahteve za teretnim saobraćajem, navedeno je na sajtu Grada Sombora.

Ovom prilikom prezentovan je i projekat nove železničke stanice Vrbas Nova koja će se nalaziti na trasi pruge Novi Sad – Subotica – državna granica, prenosi eKapija.

Sastanak je održan na inicijativu gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića na kom su učestvovali pomoćnica ministra za železnice i intermodalni transport Anita Dimoska, predstavnici Infrastukture železnice Srbije, Srbija kargo i Srbija voza, kao i predstavnici privrede koji u svom poslovanju za transport koriste teretni železnički saobraćaj.

Tokom sastanka predstavljen je veliki investicioni ciklus razvoja železničkog saobraćaja u Srbiji koji obuhvata modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju železničkih pruga, a učesnici sastanka izrazili su posebno interesovanje za modernizaciju deonice pruge Sombor- Vrbas.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...