posao će dobiti nekoliko stotina novosađana

Počela izgradnja nove fabrike kompanije Nidec u Novom Sadu

BiznisBolji posaoPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

4.7.2022 15:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Počela izgradnja nove fabrike kompanije Nidec u Novom Sadu Počela izgradnja nove fabrike kompanije Nidec u Novom Sadu
U Novom Sadu je položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike japanske kompanije Nidec, koja je najavljena kao jedna od najmodernijih svetskih kompanija za... Počela izgradnja nove fabrike kompanije Nidec u Novom Sadu

U Novom Sadu je položen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike japanske kompanije Nidec, koja je najavljena kao jedna od najmodernijih svetskih kompanija za proizvodnju električnih motora.

Predsednik kompanije Nidec Elesys Corporation Tošiki Saito (Toshiki Saito) je istakao da je ta kompanija, kao član Nidec grupe dobila podršku od strane grada Novog Sada i ambasade Japana.

„Nadam se da će se dobra veza dve zemlje produbiti kroz osnivanje naše fabrike, odnosno poslovanje u Novom Sadu. Cilj nam je da postanemo matična fabrika za proizvodnju invertera za celo tržište Jugoistočne Evrope, a nadam se da ćemo što pre stupiti u kontakt sa odličnim kadrovima, koje Novi Sad svakako poseduje“, rekao je Saito.

Kako je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, jedna Nidecova fabrika u Novom Sadu je skoro završena i u njoj će na jesen početi instaliranje opreme, a u međuvremenu je doneta odluka o dolasku još jedne njene divizije, što je danas potvrđeno polaganjem kamena temeljca.

„Nastavljamo sa planovima, a sada nam je cilj da Nidec dovede i treću diviziju u naš grad, uz otvaranje modernog istraživačko-razvojnog centra, gde bi se patentirale stvari vezane za proizvodnju“, rekao je on.

Najavio je da će posao u novoj fabrici dobiti nekoliko stotina Novosađana, a u krajnjoj fazi u njoj bi trebalo da radi oko 1.000 ljudi.

  • VERA

    4.7.2022 #1 Author

    Oflicno samo da se postuju zaposleni.

    Odgovori

  • kaćica

    4.7.2022 #2 Author

    Svaka cast,bice novih radnih mesta.

    Odgovori

  • TATJANA

    4.7.2022 #3 Author

    Super za nova radna mesta

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.7.2022 #4 Author

    Nesto lepo da se procita,nova fabrika,nova radna mesta,odlicno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...