za sada u ovom prostoru prisutno 35 kompanija

Industrijski park Pobeda počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novi Sad

BiznisBolji posaoInfrastrukturaSrbijaVesti

15.6.2022 14:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Industrijski park Pobeda počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novi Sad Industrijski park Pobeda počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novi Sad
Ministarstvo finansija izdalo je rešenje kojim Industrijski park Pobeda počinje sa radom u sistemu Slobodne zone Novi Sad, čime se stvaraju dodatni uslovi za... Industrijski park Pobeda počinje sa radom u Slobodnoj zoni Novi Sad

Ministarstvo finansija izdalo je rešenje kojim Industrijski park Pobeda počinje sa radom u sistemu Slobodne zone Novi Sad, čime se stvaraju dodatni uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije.

Rešenjem se utvrđuje da su “ispunjeni prostorni i energetski uslovi, uslovi zaštite životne okoline i drugi tehnički uslovi za rad slobodne zone, uslovi za rad carinske službe, kao i uslovi u pogledu sprovođenja mera carinskog nadzora.”

Komisiju koja je izvršila pregled dokumentacije i prostora činili su predstavnici pet ministarstava, Uprave za slobodne zone, Uprave carine i predstavnika grada Novog Sada. 

U slobodnim zonama Srbije posluje više od 200 multinacionalnih kompanija sa više desetina hiljada zaposlenih, a izvoz čini više od 13 odsto ukupnog izvoza Srbije. Kompanije koje posluju u okviru slobodne zone imaju pravo na poreske olakšice, poput oslobađanja od PDV-a i carine na uvoz sirovina i materijala namenjenim proizvodnji robe za izvoz, mašina, opreme i građevinskog materijala.

Pobeda je jedini industrijski park na severu zemlje koji pored logističkih i proizvodnih kapaciteta nudi skladišni i kancelarijski prostor. Lociran u neposrednoj blizini Novog Sada, park Pobeda trenutno raspolaže sa 110.000 kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju novih objekata.

U okviru parka za sada posluje 35 etabliranih i rastućih kompanija čije su delatnosti iz najrazličitijih oblasti, poput prerađivačke, trgovinske i saobraćajne industrije. Od avgusta 2020. godine Pobeda je deo portfolija kompanije Marera Properties koja se bavi akvizicijom, razvojem, iznajmljivanjem i nekretninama komercijalne namene.

 • GOCA BG

  15.6.2022 #1 Author

  Pgroman prostor koji se koristi i koji ce tek biti iskoristen…

  Odgovori

 • SNEZANA

  16.6.2022 #2 Author

  Odlicne vesti

  Odgovori

 • VERA

  24.6.2022 #3 Author

  Neka je sa srecom da imaju sto vise uspesnih firmi.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...