Uvećava se cena za korišćenje mostova, vijadukata i tunela

Počela naplata putarine na delovima Moravskog koridora i auto-puta Ruma – Šabac

InfrastrukturaSrbijaVesti

3.1.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Počela naplata putarine na delovima Moravskog koridora i auto-puta Ruma – Šabac Počela naplata putarine na delovima Moravskog koridora i auto-puta Ruma – Šabac
Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je od 1. januara 2024. godine počela naplata putarine na novoizgrađenim deonicama Moravskog koridora do privremene naplatne... Počela naplata putarine na delovima Moravskog koridora i auto-puta Ruma – Šabac

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je od 1. januara 2024. godine počela naplata putarine na novoizgrađenim deonicama Moravskog koridora do privremene naplatne stanice Koševi i auto-puta Ruma – Šabac.

Iz Puteva Srbije su istakli i da su revidirali dužinu deonica za koje će putarina biti naplaćivana, što će, kako su naveli, uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine.

Uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata – mostova, vijadukata i tunela tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50 odsto za mostove i vijadukte, odnosno za 100 odsto za tunele, stoji u saopštenju.

Sa druge strane, uvode se popusti za korisnike studentskih kartica od dva odsto, penzionerskih kartica od tri odsto kao i za vlasnike električnih vozila od 10 odsto, čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem internet servisa za elektronsku naplatu putarine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...