Projekat spajanja sa novobeogradskom obalom vredan 20 miliona evra

EBRD spremna da kreditira izgradnju pešačkog mosta do Ade Ciganlije

BiznisInfrastrukturaSrbija

20.12.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EBRD spremna da kreditira izgradnju pešačkog mosta do Ade Ciganlije EBRD spremna da kreditira izgradnju pešačkog mosta do Ade Ciganlije
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da će Gradu Beogradu odobriti kredit do 17 miliona evra za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta između... EBRD spremna da kreditira izgradnju pešačkog mosta do Ade Ciganlije

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da će Gradu Beogradu odobriti kredit do 17 miliona evra za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije preko Save.

Dodaje se da će datum odobrenja kredita biti 28. jun 2024. godine, kao i da čitav projekat košta 20 miliona evra, objavila je eKapija.

Izgradnja pešačko-biciklističkog mosta preko reke Save deo je strateškog opredeljenja Grada da podstakne biciklizam kao čist vid transporta, poboljša dostupnost i poveže najnaseljenije područje Beograda (Novog Beograda) sa glavnom prirodnom rekreativnom zonom grada (Ada Ciganlija), piše u objavi EBRD.

Nedavno je predsednik Privremenog organa Grada Beorgada Aleksandar Šapić najavo da će izradnja pešačko biciklističkog mosta, koji će spojiti Novi Beograd od Bloka 70 do Ade Ciganlije, početi na proleće naredne godine.

On je dodao da će za taj posao biti potrebno oko 12 meseci.

„Tema pešačko biciklističkog mosta je godinama unazad bila aktuelna i nikada se nije uradilo više od reči ili manje-više ideje. Pre nekoliko dana potpisali smo protokol o finansiranju sa EBRD, a vrednost projekta je između 15 i 17 miliona evra“, istakao je tada Šapić.

Gradnja ovog mosta, kako podseća eKapija, najavljuje se već nekoliko godina unazad, te je bila najavljivana i za 2021. godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...