Raspisan tender za nabavku tehničke dokumentacije

Novi korak ka izgradnji pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije

BiznisInfrastrukturaSrbija

7.11.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Novi korak ka izgradnji pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije Novi korak ka izgradnji pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izrada tehničku dokumentacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i... Novi korak ka izgradnji pešačko-biciklističkog mosta između Novog Beograda i Ade Ciganlije

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izrada tehničku dokumentacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko Save, a koja će povezati Novi Beograd i Čukaricu.

Ugovoreni rok za ovaj posao biće 765 dana, a vrednost nabavke je 125 miliona dinara, objavila je eKapija.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, projekat pešačko-biciklističkog mosta je prioritetni gradski projekat, čija površina obuhvata iznosi oko 4,8 hektara.

Planirano je da se most uklopi u „jedinstveni kontekst akvatorije reke Save, prirodnih vrednosti Ade Ciganlije i priobalnog keja novobeogradskih blokova“.

„Forma i konstrukcija mosta treba da bude elegantna, laka, ekonomična, optimalna. Pri tom je neophodno voditi računa o nameni, načinu izvođenja i održavanju, o neometanom kretanju lica koja se otežano kreću na svim ulazima i prilazima objektu, kao i na svim pešačkim stazama“, stoji u dokumentaciji.

Pešačko-biciklistički most sa pristupnim rampama preko reke Save predviđen je između novobeogradskog bloka 70 i Ade Ciganlije, a planirano je da bude napravljen od kombinacije čelika na lukovima i armirano-betonske konstrukcije na osloncima, preko kojih se ostvaruju veze sa pilonima.

Most je ukupne dužine oko 520 metara, širina korisne površine puta je oko šest metara, sa dvosmernom biciklističkom stazom, i pešačkom stazom na najmanje polovini širine profila kao i liftovima za osobe koje se otežano kreću.

U tenderskoj dokumentaciji između ostalog se traži da glavne konstruktivne stubove mosta treba planirati tako da ne ugroze plovni put Save prema uslovima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Treba planirati konstrukciju mosta koja ne ugrožava stabilnost nasipa, zone zaštite vodoizvorišta i prirodne vrednosti“, ističe se u tenderu.

Rok za podnošenje ponuda je 8. decembar u 13 časova.

  • MARA MACA

    7.11.2023 #1 Author

    Sjajna ideja ,samo se bojim da ce se naci neki pametnjakovic da se preveze na cetiri tocka…😅

    Odgovori

  • ZELJKA

    9.11.2023 #2 Author

    Biće preelepoo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...