Novom saobraćajnicom od Beograda do Zrenjanina za pola sata

Počelo trasiranje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

InfrastrukturaSrbijaVesti

29.2.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počelo trasiranje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad Počelo trasiranje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad
Gradilište autoputa Beograd – Zrenjanin otvoreno je na lokaciji naselja Jabučki rit, nedaleko od glavnog grada, objavila je eKapija na osnovu informacija iz zrenjaninske... Počelo trasiranje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

Gradilište autoputa Beograd – Zrenjanin otvoreno je na lokaciji naselja Jabučki rit, nedaleko od glavnog grada, objavila je eKapija na osnovu informacija iz zrenjaninske lokalne samouprave.

Do gradilišta je, kako navode na portalu grada Zrenjanina, u ovom trenutku moguće stići samo lokalnim putem od naselja Kovilovo dok je od sadašnjeg magistralnog puta Beograd-Zrenjanin gradilište udaljeno oko osam kilometara istočno.

U toku su pripremni radovi na trasiranju prve deonice buduće saobraćajnice označene u novoj kategorizaciji državnih puteva Srbije kao Autoput A6 (Novi Sad – Zrenjanin – Beograd) i prvog autoputa na teritoriji Banata, a ta deonica počinje od severne tangente oko Beograda i vodi ka teritoriji grada Pančeva i opština Opovo i Kovačica.

Na terenu je više od trideset građevinskih mašina, vozila i mehanizacije, a zamah radova očekuje se s prvim prolećnim danima. Izvođač radova je kineska kompanija Shandong Hi Speed Group.

Kako je istaknuto prilikom otvaranja gradilišta i početka radova, autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad biće dužine 105,4 kilometara, od čega je deonica Beograd – Zrenjanin dužine 67,7 kilometara, a Zrenjanin – Novi Sad 37,7 kilometara.

Na trasi autoputa planirana je izgradnja četiri velika mosta (dva mosta preko Tamiša, most preko Begeja i most preko Tise) i četiri mosta preko kanala i prolaza za put, kao i preko ukrštanja sa prugom i 20 nadvožnjaka, sedam podvožnjaka i 47 propusta.

Ova saobraćajnica omogućiće da se od Zrenjanina do Beograda bezbedno stiže za pola sata, a od Zrenjanina do Novog Sada za 15-20 minuta, uz projektovanu brzinu od 130 kilometara na čas.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...