Usklađivanje sa evropskim i svetskim standardima

Počeo rad na Strategiji razvoja infrastrukture kvaliteta do 2030. godine

PoslovanjeSrbijaVesti

20.8.2024 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počeo rad na Strategiji razvoja infrastrukture kvaliteta do 2030. godine Počeo rad na Strategiji razvoja infrastrukture kvaliteta do 2030. godine
Ministarstvo privrede objavilo je da su počele konsultacije u okviru rada na nacrtu Strategije razvoja infrastrukture kvaliteta. „Donošenjem te Strategije za period 2025-2030. godine... Počeo rad na Strategiji razvoja infrastrukture kvaliteta do 2030. godine

Ministarstvo privrede objavilo je da su počele konsultacije u okviru rada na nacrtu Strategije razvoja infrastrukture kvaliteta.

„Donošenjem te Strategije za period 2025-2030. godine definisaće se naredni koraci za dinamičan i sveobuhvatan razvoj metrologije, standardizacije, akreditacije i ocenjivanja usaglašenosti, kao elemenata infrastrukture kvaliteta“, stoji u informaciji koju je ministarstvo privrede objavilo na portalu eKonsultacije.

Ističe se i da buduća strategija treba da postavi prioritete razvoja za naredni period, u skladu sa potrebama industrije i aktuelnim trendovima razvoja infrastrukture kvaliteta u Evropi i svetu.

Ministarstvo privrede je, inače, sredinom aprila objavilo da je u okviru njegovog Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda održan početni sastanak kojim je pokrenuta inicijalna faza drugog dela projekta “Infrastruktura kvaliteta, faktor razvoja konkurentnosti – pripremne aktivnosti za unapređenje strateškog i zakonodavnog okvira“- IPA 2019 EU4BE “koji sprovode zajedno sa Svetskom bankom.

Na sastanku su pored predstavnika Ministarstva privrede učestvovali članovi projektnog tima Svetske banke, predstavnici institucija infrastrukture kvaliteta (Instituta za standardizaciju, Akreditacionog tela Srbije, Direkcije za mere i dragocene metale), kao i predstavnici Republičkog sekretarijata za javne politike.

Tada su, kako je navedeno, predstavljene su predstojeće projektne aktivnosti u vezi pisanja Strategije infrastrukture kvaliteta za period 2024-2030. i razmatran je plan rada za naredni period.

  • SUNCICA

    25.8.2024 #1 Author

    Treba obratiti paznju na kvalitet,mnogo se gradilo zadnjih godina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.