POČINJE IZVOZ DOMAĆIH JABUKA I U INDIJU Prvi kontigent proba kvaliteta proizvoda, kaže Nedimović

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

6.10.2020 11:59 Autor: Ljiljana Begović 0

POČINJE IZVOZ DOMAĆIH JABUKA I U INDIJU Prvi kontigent proba kvaliteta proizvoda, kaže Nedimović POČINJE IZVOZ DOMAĆIH JABUKA I U INDIJU Prvi kontigent proba kvaliteta proizvoda, kaže Nedimović
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će izvoz jabuka iz Srbije u Indiju početi 8.oktobra. Za početak biće poslato osam kontejnera jabuka brodom,... POČINJE IZVOZ DOMAĆIH JABUKA I U INDIJU Prvi kontigent proba kvaliteta proizvoda, kaže Nedimović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će izvoz jabuka iz Srbije u Indiju početi 8.oktobra.

Za početak biće poslato osam kontejnera jabuka brodom, ka lukama u Indiji. To će biti prvi kontigent i neka vrsta probe kako bi u Indiji videli kakav je kvalitet srpskih jabuka. Nedimović je kazao da je važno da se otvaraju nova tržišta.

Takođe je naveo da u poslednje dve godine zahvaljujući saradnji sa Upravom carina i Poreskom upravom nije bilo problema sa vraćanjem pošiljki zbog neodgovarajuće robe, odnosno kvaliteta.

Zbog toga je ranije mogao da bude ugrožen izvoz u Rusiju, ali da se ipak to nije desilo. Nedimović kaže da je ove godine vladala velika potražnja za šljivama i malinama.

Foto: Pixabay.com

Nedimović kaže da je ova godina rekordna i što se tiče ostvarenih rezultata u ratarstvu i da je prinos kukuruza 30 odsto veći u odnosu na desetogodišnji prosek.

Ministar je naglasio da su prinosi rekordni već tri godine zaredom i da je na nekim površinama iznosio i 10 tona po hektaru, a da je takođe cena nikad bolja. Takođe smatra da će DFC imati sluha za projekte iz ove oblasti.

„Što se tiče startapova u poljoprivredi, mi smo to pokrenuli još pre nekog vremena. Mislimo da su grantovi od 15.000 evra dobri. Tema sa DFC nam je i razvoj ženskog preduzetništva u poljoprivredi“, rekao je Nedimović, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...