POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Utvrđivanje antitela na korona virus u svim domovima zdravlja i zavodima

SrbijaVestiZdravlje

1.6.2020 09:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Utvrđivanje antitela na korona virus u svim domovima zdravlja i zavodima POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Utvrđivanje antitela na korona virus u svim domovima zdravlja i zavodima
Od ponedeljka, 1. juna, građani Srbije mogu da se testiranju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena... POČINJE TESTIRANJE NA LIČNI ZAHTEV Utvrđivanje antitela na korona virus u svim domovima zdravlja i zavodima

Od ponedeljka, 1. juna, građani Srbije mogu da se testiranju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara.

Ova vrsta testiranja, poznata i kao „ELISA testiranje“, moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.

Ovakvu odluku doneo je Krizni štab Srbije na sednici u sredu.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević pojasnila je tada da je doneta odluka da od 1. juna počnu serološka istraživanja na lični zahtev građana koji ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testiranje. „Na taj način će moći da ispitaju da li imaju antitela na virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu“, kazala je Kisić Tepavčević.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...