posao poveren kompaniji strabag

Počinju radovi na izgradnji auto-puta Niš-Merdare

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

18.9.2021 14:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počinju radovi na izgradnji auto-puta Niš-Merdare Počinju radovi na izgradnji auto-puta Niš-Merdare
Posao izgradnje prve deonice autoputa Niš-Merdare dodeljen je kompaniji Strabag, odnosno grupi ponuđača koju čine Strabag AG Austrija i Strabag doo Beograd. Kako piše... Počinju radovi na izgradnji auto-puta Niš-Merdare

Posao izgradnje prve deonice autoputa Niš-Merdare dodeljen je kompaniji Strabag, odnosno grupi ponuđača koju čine Strabag AG Austrija i Strabag doo Beograd.

Kako piše eKapija, reč je o gradnji deonice od Merošine do Beloljina (Niš-Pločnik) u dužini od 5,5 kilometara.

Radovi koje će izvoditi Strabag obuhvatiće izgradnju drugog kolovoza i rekonstrukciju postojećeg približne dužine 5,1km između petlje Merošina i petlje Merošina 1, uključujući i izgradnju mostova, petlje Merošina 1, nadputnjaka, propusta, lokalnih puteva i druge pripadajuće radove.

Kako je navedeno u obaveštenju za dobrovoljnu prethodnu transparentnost koje su objavili Koridori Srbije kao naručilac posla, ukupna vrednost nabavke (bez PDV-a) iznosi oko 22,5 miliona evra (2.655.565.908 dinara).

To je za oko dva miliona evra viša cena od početne procenjene vrednosti radova koja je iznosila 20,6 miliona evra (2.420.500.000) miliona dinara, bez PDV-a.

Prva faza auto-puta, od Niša do Beloljina, u ukupnoj dužini od 37,4 km biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koji su Srbiji stavljeni na raspolaganje od strane Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra, a grant (bespovratna sredstva) od strane EIB-a (WBIF) 40,6 miliona evra.

Kako je ranije najavljeno iz Koridora Srbije, za preostale tri deonice auto-puta od Niša do Beloljina intenzivirane su aktivnosti na pripremi projektno – tehičke i tenderske dokumentacije, i očekuje se ubrzano objavljivanje javnih poziva.

Prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvaranje radova na prvoj deonici puta Niš–Pločnik zakazano je za kraj septembra kada u Srbiju dolazi predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Ursula von der Leyen).

STRABAG d.o.o.

MILUTINA MILANKOVIĆA 3B, 11070 Beograd (Novi Beograd), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
162.689.653,53 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)
  • IVAN

    27.10.2022 #1 Author

    Samo nek se radi i gradi pozdravljam

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...