Povučeno preko 67 miliona proizvoda kompanije Takata

Pod istragom 30 miliona vozila proizvedenih u SAD zbog vazdušnih jastuka

AutomobiliLifestyleSvetVesti

20.9.2021 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pod istragom 30 miliona vozila proizvedenih u SAD zbog vazdušnih jastuka Pod istragom 30 miliona vozila proizvedenih u SAD zbog vazdušnih jastuka
U SAD je tokom poslednje decenije povučeno više od 67 miliona vazdušnih jastuka japanske kompanije Takata usled grešaka u proizvodnji koje dovode do njihovog... Pod istragom 30 miliona vozila proizvedenih u SAD zbog vazdušnih jastuka

U SAD je tokom poslednje decenije povučeno više od 67 miliona vazdušnih jastuka japanske kompanije Takata usled grešaka u proizvodnji koje dovode do njihovog preteranog naduvavanja, a potom i eksplozije i rasprskavanja metalnih šrapnela ka vozaču i putnicima u vozilu.

Broj ovih vazdušnih jastuka koji su povučeni iz upotrebe u svetu je veći od 100 miliona.

Zbog potencijalno neispravnih Takatinih vazdušnih jastuka, američki istražitelji iz oblasti bezbednosti u saobraćaju pokrenuli su novu istragu koja je obuhvatila 30 miliona vozila različitih proizvođača automobila, prenosi Tanjug.

Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) u petak je pokrenula inženjersku analizu koja je obuhvatila oko 30 miliona vozila proizvedenih u SAD između 2001. i 2019. godine, prenosi agencija Rojters, koja je imala uvid u jedan vladin dokument.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...