POD MORATORIJUMOM OKO 70 ODSTO MILIONA EVRA KREDITA U CRNOJ GORI To je 2,4 odsto ukupnih zajmova

RegionVesti

3.12.2020 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POD MORATORIJUMOM OKO 70 ODSTO MILIONA EVRA KREDITA U CRNOJ GORI To je 2,4 odsto ukupnih zajmova POD MORATORIJUMOM OKO 70 ODSTO MILIONA EVRA KREDITA U CRNOJ GORI To je 2,4 odsto ukupnih zajmova
Prema podacima Centralne banke Crne Gore (CBCG), oko 70 miliona evra kredita nalazi se u moratorijumu, odnosno njihova naplata je odložena na osnovu mera... POD MORATORIJUMOM OKO 70 ODSTO MILIONA EVRA KREDITA U CRNOJ GORI To je 2,4 odsto ukupnih zajmova

Prema podacima Centralne banke Crne Gore (CBCG), oko 70 miliona evra kredita nalazi se u moratorijumu, odnosno njihova naplata je odložena na osnovu mera koje je donela centralna banka za saniranje posledica pandemije korona virusa, prenosi Pobjeda.

Kako se ističe, to je 2,4 odsto ukupnih bruto kredita na nivou bankarskog sistema.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Najveći deo kredita u moratorijumu – oko 54 miliona evra odnosno nešto više od 77 odsto odnosi se na kredite pravnih lica, dok je u moratorijumu oko 22 odsto kredita građana, odnosno oko 15,3 miliona evra. Oko 0,8 odsto kredita u moratorijumu čine krediti preduzetnicima, pokazuju podaci CBCG.

Prema zvaničnim podacima, ukupni krediti građana i privrede na kraju oktobra u Crnoj Gori iznosili su 3,09 milijardi evra, od toga građanima je odobreno 1,4 milijarde evra, firmama u privatnom vlasništvu 1,08 milijardi evra, a centralnoj vladi oko 250 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...