Preporučeno pismo koštaće 48 umesto 30 dinara

Pojedine poštanske usluge skuplje od 1. aprila

PoslovanjeSrbijaVesti

17.3.2023 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Pojedine poštanske usluge skuplje od 1. aprila Pojedine poštanske usluge skuplje od 1. aprila
Pošta Srbije najavila je da će od 1. aprila poštanske usluge u domaćem i međunarodnom poštanskom saobraćaju poskupeti. Pojedine usluge biće skuplje za čak... Pojedine poštanske usluge skuplje od 1. aprila

Pošta Srbije najavila je da će od 1. aprila poštanske usluge u domaćem i međunarodnom poštanskom saobraćaju poskupeti. Pojedine usluge biće skuplje za čak 60 odsto.

Novi cenovnici poštanskih usluga, na koje je saglasnost dala Vlada Srbije su u Službenom glasniku objavljeni su još krajem februara, a Pošta Srbije je saopštila da će one početi da važe od prvog dana aprila, piše eKapija.

Kako se napominje, cene pojedinih usluga ostale na istom nivou, dok će druge znatno poskupeti. Tako će slanje pisma težine do 20 grama u domaćem saobraćaju umesto 30, koštati 48 dinara. Cena preporučenog pisma težine do 20 grama od 1. aprila poskupeće sa 90 na 144 dinara. Slanje registrovane pošte sa povratnicom umesto 30 dinara, koštaće 48 dinara, a sudsko pismo 144 dinara umesto 90 dinara, koliko iznosi aktuelna cena te pošiljke.

U međunarodnom saobraćaju će cena slanja pisma težine 20 grama umesto 100 dinara, koštati 120 dinara dok će cena takvog preporučenog pisma umesto 400, iznositi 430 dinara. Slanje registrovane pošiljke sa povratnicom koštaće 150 umesto 130 dinara.

Na pitanje zbog čega su poskupele poštanske usluge, u Pošti Srbije odgovaraju da je to učinjeno „jer je bilo nužno izvršiti korekcije cena koje su se za prethodnih devet godina samo dva puta menjale“.

„Promena cena neophodna je za nesmetano obavljanje poštanske usluge na teritoriji cele Srbije. Vodeći računa o našim korisnicima, nove cene, i nakon korekcije, biće na nivou najnižih cena u odnosu na poštanske operatore u okruženju“, saopštili su iz Pošte Srbije.

  • DUSICA

    18.3.2023 #1 Author

    Ima li nešto sem goriva da je ove nedelje jeftinije?!!!

    Odgovori

  • STRAHINJA

    19.3.2023 #2 Author

    Posta pod hitno prvo kora da sistematizune radna mesta, nabiki se po direkcijama, a manjak postara na terenu, fintivni zaposleni i rasulo

    Odgovori

  • Dragana

    19.3.2023 #3 Author

    Postoji emajl

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.3.2023 #4 Author

    Pa to nije malo poskupljenje..

    Odgovori

  • FRUIT04

    19.3.2023 #5 Author

    I treba da poskupe , imamo najjeftinije postanske usluge.

    Odgovori

  • COKA

    19.3.2023 #6 Author

    U novinama samo vesti o poskupljenju, dokle?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...