nominacije su otvorene do 4. marta

Pokrenuta inicijativa za izbor žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana

PoslovanjePreduzetnikRegionVesti

12.2.2022 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Pokrenuta inicijativa za izbor žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana Pokrenuta inicijativa za izbor žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana
Savet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je inicijativu za odabir žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana, kojom se odaje priznaje ženama koje su osnovale... Pokrenuta inicijativa za izbor žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana

Savet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je inicijativu za odabir žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana, kojom se odaje priznaje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinele novim i održivim radnim mestima u regionu.

“Doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana. Njihov naporan rad, inovativan način razmišljanja i nepokolebljiva predanost predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava”, navodi se u saopštenju RCC-a, prenosi Mina.

Oni su kazali da im je namera da tom inicijativom odaju skromno priznanje tim hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile i borile protiv stereotipa, i na taj način donele promene.

“Nominacije su otvorene do 4. marta i svako može nominovati ženu koja je stanovnica i ima biznis u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji”, rekli su iz RCC-a.

RCC će odabrati šest žena preduzetnica kojima će se uručiti priznanje Žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana u šest kategorija, i to žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja žena preduzetnica, žena startap preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

Žiri, sastavljen posebno za ovu priliku, odabraće pobednice, koje će biti predstavljene i kojima će biti uručeno priznanje na regionalnoj konferenciji za žene preduzetnice na Zapadnom Balkanu 11. marta u Tirani, na kojoj će se okupiti žene preduzetnice iz celog regiona, uključujući donosioce odluka, predstavnike akademske zajednice i međunarodnih organizacija. Pobednice će imati priliku da na konferenciji predstave svoje biznise.

Iz RCC-a su saopštili da će šest žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana za prošlu godinu dobiti podršku u obliku mentorstva u trajanju od 20 dana tokom perioda od pet meseci, članstvo u Regionalnom centru žena preduzetnica, promociju putem kanala komunikacije RCC-a i poziv na različite skupove koje RCC organizuje a na kojima će moći predstaviti svoje uspešne priče.

“Znate li baš jednu ovakvu ženu? Nominujte je! Pozivamo sve da učestvuju i nominuju Ženu preduzetnicu godine sa Zapadnog Balkana i tako našoj regionalnoj zajednici daju uzore žena preduzetnica, kojih znamo da imamo mnogo. Srećno svima”, zaključuje se u saopštenju.

Za više informacija i nominaciju posetite link https://www.rcc.int/women-entrepreneurs-of-the-year.

  • LIMUN ŽUT

    12.2.2022 #1 Author

    Zensko preduzetništvo je sve zastupljenije i kod nas zbog čega mi je naročito drago.

    Odgovori

  • STRELAC

    12.2.2022 #2 Author

    Samo mi nija jasna kategorija MLADA ZENA PREDUZETNICA!!!

    Odgovori

  • Zorica S.

    13.2.2022 #3 Author

    Zasto sve zene moraju da budu mlade da bi bile uspesbe preduzetnice,diskriminacije na svakom koraku za zenu…Mnoge zene su u svom poslu i same diskriminisane od strane svojih nadredjenih zbog svog fizickog izgleda,boje koze itd.Iskreno mi je zao u biti takvih povrsnih i umisljenih ljudi.😌😌😌😪😪😪😔😔😔😔😔

    Odgovori

  • DANIJELA

    13.2.2022 #4 Author

    Zene su diskriminisane u drustvu zbog raznih stvari i stalno se prica o tome kako se radi na resenju ali nismo se makli dalje od pocetka.

    Odgovori

  • MARIJANA

    13.2.2022 #5 Author

    Obozavam kada vidim da se incira na razvijanju zenskog
    preduzenistva na teritoriji Srbije, trebalo je vec odavno to krenuti.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    14.2.2022 #6 Author

    Žene su uvek bolje na rukovodećim položajima nego muškarci. Ali su zato muškarci bolji kao kuvari, frizeri… 😄

    Odgovori

  • Milovan94

    15.2.2022 #7 Author

    Treba što više podsticati žensko preduzetništvo

    Odgovori

  • Jolanda

    17.2.2022 #8 Author

    Treba podrzati žene

    Odgovori

  • HEPO

    22.5.2023 #9 Author

    Zene zmajice

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...