Bivši američki predsednik pod lupom tužilaca

Pokrenuta krivična istraga protiv Trampovih kompanija

SvetVesti

19.5.2021 08:43 Autor: Marko Miladinović 1

Pokrenuta krivična istraga protiv Trampovih kompanija Pokrenuta krivična istraga protiv Trampovih kompanija
Državno tužilaštvo u Njujorku saopštilo je da je pokrenulo krivičnu istragu protiv poslovne grupacije Trump Organization, bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump), čime... Pokrenuta krivična istraga protiv Trampovih kompanija

Državno tužilaštvo u Njujorku saopštilo je da je pokrenulo krivičnu istragu protiv poslovne grupacije Trump Organization, bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump), čime je ranije pokrenuta građanska tužba prebačena na višu sudsku instancu.

Državni tužilac Letiša Džejms (Letitia James) istražuje da li je Trampova grupacija, pod čijim okriljem posluje 500 zasebnih poslovnih entiteta, lažno prijavila svoju imovinu kako bi obezbedila zajmove i ostvarila ekonomske i poreske beneficije.

Tužilaštvo istražuje da li je Trump Organization „naduvala“ vrednosti pojedinih nekretnina da bi na osnovu toga realizovala povoljnije kredite, a kasnije obarala njihovu cenu u cilju dobijanja poreskih olakšica.

Tramp je ranije izjavio da je ova istraga dirigovana iz redova Demokratske stranke i da je politički motivisana, piše CNBC.

Odvojeno od ovog slučaja, kancelarija tužioca okruga Menhetn Sajrusa Vensa (Cyrus Vans Jr.) saopštila je da istražuje moguće opsežno i dugotrajno kriminalno ponašanje u Trampovoj kompaniji, uključujući moguće utaje poreza i osiguranja, i falsifikovanje ključne poslovne evidencije.

  • IVAN

    3.11.2022 #1 Author

    Sve se politicki radi nazalost da mu se napakosti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...