Ministarstvo odbrane SAD potvrdilo navode medija, ali ne daje detalje

Pokušan hakerski napad na Stejt department

SvetVesti

22.8.2021 12:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pokušan hakerski napad na Stejt department Pokušan hakerski napad na Stejt department
Američki Stejt department bio je pogođen sajber napadom, što je zvanično potvrđeno i iz Ministarstva odbrane SAD.Agencija Reuters izvestila je da Stejt department nije... Pokušan hakerski napad na Stejt department

Američki Stejt department bio je pogođen sajber napadom, što je zvanično potvrđeno i iz Ministarstva odbrane SAD.
Agencija Reuters izvestila je da Stejt department nije pretrpeo značajne smetnje i ni na koji način nije prekidao svoje uobičajene operacije.

CNBC se poziva na izveštaj Fox News, koji tvrdi da je napada došlo još pre nekoliko nedelja. Nejasno je kada je prvi put otkriven pokušaj proboja, kao i stepen pretrpeljene štete, uprkos navodima iz Ministarstva odbrane da nije došlo do većih problema.

Sajber napad nije uticao na nastavak evakuacije Amerikanaca i savezničkih izbeglica u Avganistanu, rekao je izveštač pozivajući se na anonimni izvor.

Portparol Stejt departmenta rekao je za CNBC da u Ministarstvu odbrane „ozbiljno shvataju svoju odgovornost da štite podatke i kontinuirano preduzimaju korake kako bi osigurali da su informacije zaštićene“.

„Iz bezbednosnih razloga trenutno nismo u mogućnosti da razgovaramo o prirodi ili obimu bilo kakvih navodnih incidenata u vezi sa sajber bezbednošću“, istakao je portparol Stejt Departmenta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...