POLA MILIJARDE EVRA ZA VODNI SAOBRAĆAJ Ulaganja u nove luke, brodske prevodnice i bezbednu plovidbu

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

27.8.2020 14:24 Autor: Ljiljana Begović 1

POLA MILIJARDE EVRA ZA VODNI SAOBRAĆAJ Ulaganja u nove luke, brodske prevodnice i bezbednu plovidbu POLA MILIJARDE EVRA ZA VODNI SAOBRAĆAJ Ulaganja u nove luke, brodske prevodnice i bezbednu plovidbu
Država danas u vodni saobraćaj ulaže 400 miliona evra, za razliku od 2012. godine, kada su ulaganja taj vid transporta iznosila samo 11 miliona... POLA MILIJARDE EVRA ZA VODNI SAOBRAĆAJ Ulaganja u nove luke, brodske prevodnice i bezbednu plovidbu

Država danas u vodni saobraćaj ulaže 400 miliona evra, za razliku od 2012. godine, kada su ulaganja taj vid transporta iznosila samo 11 miliona evra, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišla radove na postavljanju modernih navigacionih bova na novosadskom sektoru Dunava i istakla da će, zajedno sa koncesijama, ta ulaganja iznositi pola milijarde evra i da su vodni koridori jednako važni kao i auto-putevi.

Foto:Pixabay.com

“Mi smo jedna od retkih država koja je uložila u obeležavanje Dunava zarad bezbedne plovidbe. Ove bove će omogućiti bezbednu i sigurnu plovidbu i u lošim vremenskim uslovima”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se ulaže i u nove luke i brodske prevodnice, kao i u bezbednu plovidbu.

“Gradićemo i brodsku prevodnicu na Tisi, kao što gradimo Ðerdap 1 i 2. Nastavljamo ulaganja u vodni saobraćaj, a to je moguće samo kada imamo stabilan i jak budžet koji može da garantuje velike infrastrukturne projekte „, istakla je Mihajlovićeva. Ona je ukazala da nema budućnosti bez ulaganja u infrastrukturu, od komunalne do transportne.

„Postavljamo najmoderniju signalizaciju na plovnom delu reke. Nastavljamo ulaganja u Novi Sad, imali smo razgovore sa kineskom kompanijom za izgradnju novog mosta i do jeseni možemo očekivati oficijelne ponude za ovaj projekat”, rekao je Miloš Vučević, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...