Zahtevi za jednogodišnji moratorijum podnosiće se od aprila

Poljoprivrednici će moći da odlože otplate kredita

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

28.9.2022 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poljoprivrednici će moći da odlože otplate kredita Poljoprivrednici će moći da odlože otplate kredita
Poljoprivredni proizvođači u Srbiji suočeni su sa nizom problema, od kojih je inflacija jedan od najbitnijih. Kako su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede... Poljoprivrednici će moći da odlože otplate kredita

Poljoprivredni proizvođači u Srbiji suočeni su sa nizom problema, od kojih je inflacija jedan od najbitnijih. Kako su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potvrdili za Bloomberg Adria, poljoprivrednicima bi uskoro moglo da stigne delimično olakšanje.

Kako su saopštili iz Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednim proizvođačima koji se nalaze u Registru poljoprivrednih gazdinstava biće omogućeno da podnesu zahtev za odlaganje otplate od 12 meseci.

Regulativa Narodne banke Srbije (NBS), kojim će ta mera stupiti na snagu, biće doneta u oktobru, dodaju iz resornog ministarstva, a poljoprivrednici će zahteve moći da podnesu do aprila.

Takođe je potvrđeno da će se za svako gazdinstvo podnositi zaseban zahtev za moratorijum, i da rešenje neće biti sprovođeno po automatizmu.

Iz službe za odnose sa medijima ministarstva nisu podelili više detalja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...