Vladajuća hunta amnestirala 7.000 zatvorenika

Pomilovanje za bivšu premijerku Mjanmara

SvetVesti

1.8.2023 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pomilovanje za bivšu premijerku Mjanmara Pomilovanje za bivšu premijerku Mjanmara
Državni mediji u Mjanmaru izvestili su u utorak da je vladajuća hunta u zemlji pomilovala bivšu premijerku Aung San Su Ći (78) u okviru... Pomilovanje za bivšu premijerku Mjanmara

Državni mediji u Mjanmaru izvestili su u utorak da je vladajuća hunta u zemlji pomilovala bivšu premijerku Aung San Su Ći (78) u okviru amnestije više od 7.000 zatvorenika povodom obeležavanja budističkog posta.

Su Ći je bila na čelu demokratski izabrane vlade pre nego što je svrgnuta u puču 2021. godine od kada se nalazi u zatvoru. „Predsedavajući Saveta za državnu administraciju amnestirao je Su Ći koju su osudili nadležni sudovi“, navode tamošnji mediji, prenosi Deutsche Welle.

Pomilovanje obuhvata samo pet od mnogih krivičnih dela za koja je osuđena. Prema neimenovanom izvoru na koji se poziva agencija Reuters, ona će ostati u kućnom pritvoru u glavnom gradu Najpijou gde je već prebačena.

Od kada je vojska srušila izabranu vladu na čelu sa Su Ći, mnoge optužbe dovele su do toga da je osuđena na ukupno 33 godine zatvora. Kritičari tvrde da je njena osuda politički motivisana. Neimenovani bezbednosni zvaničnik je rekao da je pomilovanje došlo u sklopu verske ceremonije.

Tagovi
AZIJA VESTI
  • Vale

    7.8.2023 #1 Author

    Dobro je da se to nekako poklopilo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...