rast od 0,5 postotnih bodova dnevno u proteklih šest dana

Popunjenost nemačkih skladišta gasa skoro 75 odsto

BiznisInfrastrukturaU fokusuVesti

11.8.2022 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Popunjenost nemačkih skladišta gasa skoro 75 odsto Popunjenost nemačkih skladišta gasa skoro 75 odsto
Nivo popunjenosti nemačkih skladišta gasa za zimu gotovo je dostigla 75 odsto, uprkos smanjenju isporuka gasa iz Rusije, pokazali su objavljeni podaci evropskih operatora... Popunjenost nemačkih skladišta gasa skoro 75 odsto

Nivo popunjenosti nemačkih skladišta gasa za zimu gotovo je dostigla 75 odsto, uprkos smanjenju isporuka gasa iz Rusije, pokazali su objavljeni podaci evropskih operatora skladišta gasa.

Prema poslednjim dostupnim podacima, u utorak je nivo popunjenosti bila na 73,7 odsto, što je 0,55 postotnih bodova viša nego prethodnog dana. Od prošlog petka je popunjenost rasla više od 0,5 postotnih bodova dnevno, uprkos znatno smanjenim količinama isporuke ruskog Gazproma.

Informacija o nivou popunjenosti objavljuje se s odmakom od dva dana, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Nova nemačka regulativa propisuje da skladišta do 1. septembra moraju biti popunjena najmanje 75 odsto, zatim 1. oktobra najmanje 85 odsto, a 1. novembra najmanje 95 odsto.

Najveće nemačko skladište, smješteno u Rehdenu u Donjoj Saskoj, u utorak je bilo popunjeno 51,5 odsto.

Skladišta gasa kompenzuju fluktuacije u potrošnji gasa, čineći svojevrsnu tampon zonu za tržište gasa. U prošlosti je u hladnim zimskim danima i do 60 odsto potrošnje gasa u Nemačkoj bilo pokrivano iz skladišta gasa. Prema podacima industrijskog udruženja INES, u Nemačkoj postoji oko 40 skladišta gasa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...