PORASLA PRODAJA TRAKTORA U SRBIJI UPRKOS PANDEMIJI U prvoj polovini godine kupljeno je 1.574 vozila

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

31.7.2020 10:24 Autor: Marija Jovanović 1

PORASLA PRODAJA TRAKTORA U SRBIJI UPRKOS PANDEMIJI U prvoj polovini godine kupljeno je 1.574 vozila PORASLA PRODAJA TRAKTORA U SRBIJI UPRKOS PANDEMIJI U prvoj polovini godine kupljeno je 1.574 vozila
Uprkos otežanim uslovima poslovanja, prodaja traktora u Srbiji zabeležila je blagi porast u prvoj polovini 2020. godine u odnosu na isti period prethodne godine.... PORASLA PRODAJA TRAKTORA U SRBIJI UPRKOS PANDEMIJI U prvoj polovini godine kupljeno je 1.574 vozila

Uprkos otežanim uslovima poslovanja, prodaja traktora u Srbiji zabeležila je blagi porast u prvoj polovini 2020. godine u odnosu na isti period prethodne godine.

Prema podacima Privredne komore Srbije (PKS), u prvoj polovini 2020. godine ukupno je prodato 1.574 traktora, dok je u istom periodu 2019. godine prodato 1.560 traktora.

Značajan porast prodaje zabeležen je posebno kod traktora snage od 18 do 37 KW. U periodu od januara do juna 2020. godine prodato je 744 traktora u odnosu na 267 prodatih primeraka 2019. godine.

Foto: Tanjug

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije koja je uvela niske carinske stope na uvoz komponenti za industrijsku montažu traktora (do jedan odsto), podstaknuta je prodaja pet domaćih kompanija koje se bave sklapanjem i plasmanom ove vrste traktora: FPM Agromehanika doo Boljevac, Agrovojvodina mehanizacija doo Novi Sad, Agropanonka MTZ Finke doo Novi Sad, IMT doo Beograd i Mehanizacija Trgomen doo Kraljevo”, saopštila je PKS.   

Dodatno ohrabrenje, kako navode, predstavlja i činjenica da je zabeležen i porast prodaje traktora sa preko 130 KW. U prvoj polovini 2020. godine prodato je 58 traktora ove snage, u odnosu na 49 primeraka u isto vreme prošle godine.

Porast prodaje ove vrste traktora omogućen je i zahvaljujući podsticajnim merama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  • BOLEK

    21.5.2022 #1 Author

    Sve vise se ljudi okrecu ka poljoprivredi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...