sukobi u ukrajini utiču na proizvodnju automobila

Porsche procenjuje situaciju na tržištu i radi manjim kapacitetom

AutomobiliLifestyleSvetVesti

8.3.2022 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Porsche procenjuje situaciju na tržištu i radi  manjim kapacitetom Porsche procenjuje situaciju na tržištu i radi  manjim kapacitetom
Kako se ruski napad na Ukrajinu preneo i u drugu nedelju, problemi u lancu snabdevanja za proizvodnju automobila su sve veći, posebno jer se... Porsche procenjuje situaciju na tržištu i radi  manjim kapacitetom

Kako se ruski napad na Ukrajinu preneo i u drugu nedelju, problemi u lancu snabdevanja za proizvodnju automobila su sve veći, posebno jer se situacija sa nedostatkom poluprovodnika prolongirala.

Kako piše portal Motor1.com kao rezultat celokupne situacije, Porsche privremeno zaustavlja proizvodnju pojedinih svojih modela na nekim lokacijama, a to bi na kraju moglo uticati na sve modele.

Poremećaji u proizvodnji se već dešavaju, međutim, kako piše ovaj auto-portal objava na Twitter-u od Caleb J Schroeter-a prikazuje određeni vremenski okvir za prekid proizvodnje Porsche-a koji utiče na svaki model tokom meseca marta. Prema objavi na ovoj društvenoj mreži, gašenje je počelo 2. marta sa modelima Macan i Panamero, a zatim sa Taycan-om 3. marta.

Portparol Porsche-a potvrdio je u mejlu za Motor1.com da je proizvodnja u fabrici u Lajpcigu prekinuta 2. marta. Panamera i Macan se tamo proizvode, gašenje prvobitno traje do kraja ove nedelje, tačnije do 11. marta.

Portparol je dodao da trenutni fabrika u Zufenhauzenu nije pogođena, ali je rekao da će se „dalji koraci kompanije odvijati u skladu sa procenom situacije“.

Praktično svaki veliki proizvođač automobila ili je pogođen trenutnim ratom u Ukrajini, ili nudi neku vrstu pomoći zemlji.

Volkswagen grupa, Porsche, Mercedes-Benz i Stellantis donirali su milion evra pomoći Ukrajini prošle nedelje, a u ponedeljak im se pridružio i Nissan. Ford je donirao 100.000 dolara, General Motors 250.000 dolara, a svi ovi brendovi, zajedno sa Hondom, Toyotom i Volvom, ili su zaustavili izvoz u Rusiju, ili su obustavili proizvodnju, ili oboje.

  • GAGA

    8.3.2022 #1 Author

    Zbog ovog rata, automobilska industrija ce pretrpeti ogromnu stetu

    Odgovori

    • DANIJELA

      8.3.2022 #2 Author

      Zbog situacije ne trpi samo autoindustrija vec sve privredne grane. Nadajmo se skorijem resenju samog problema izmedju dve zaracene strane.

      Odgovori

  • LUKA

    8.3.2022 #3 Author

    Bravo za donacije

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.3.2022 #4 Author

    I kupovina skupih automobila zbog ove situacije je smanjena…

    Odgovori

  • DEKSI

    12.3.2022 #5 Author

    Imace posledice veroavtno i na osgale grane, ali valjda ce se uskoro resiti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...