južnokorejska kompanija priprema odgovor na rastuću potražnju

POSCO Chemical uložio 238 miliona dolara u novu fabriku za proizvodnju katodnog materijala

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

7.4.2022 13:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

POSCO Chemical uložio 238 miliona dolara u novu fabriku za proizvodnju katodnog materijala POSCO Chemical uložio 238 miliona dolara u novu fabriku za proizvodnju katodnog materijala
Kompanija POSCO Chemical započela je izgradnju fabrike katodnog materijala sa visokim sadržajem nikla u Pohangu, provincija Severni Gjeongsang, u četvrtak, dve nedelje nakon što... POSCO Chemical uložio 238 miliona dolara u novu fabriku za proizvodnju katodnog materijala

Kompanija POSCO Chemical započela je izgradnju fabrike katodnog materijala sa visokim sadržajem nikla u Pohangu, provincija Severni Gjeongsang, u četvrtak, dve nedelje nakon što je POSCO Grupa otvorila svoju fabriku litijuma u ​​Argentini.

Hemijska kompanija je saopštila da je izgradnja nove fabrike deo njenih napora da preraste u proizvođača ekološki prihvatljivih materijala i da poveća ulaganja u POSCO-ov rodni grad Pohang, gde je POSCO Chemical završio izgradnju prve južnokorejske fabrike sintetičkih grafitnih anoda 2021. godine, piše KoreaTimes.

Prema navodima kompanije, 290 milijardi vona (238 miliona dolara) uloženo je u novu fabriku koja će od 2024. godine početi da proizvodi 30.000 tona katodnog materijala godišnje.

Kompanija planira da izvrši dodatna ulaganja kako bi povećala godišnji proizvodni kapacitet fabrike na 60.000 tona do 2025. godine, količina koja se može koristiti za opremanje baterija u 600.000 električnih vozila visokih performansi (EV).

POSCO Chemical očekuje da će nova fabrika igrati ključnu ulogu u preuzimanju inicijative kompanije u materijalima sledeće generacije, s obzirom da će fabrika proizvoditi katodne materijale sa niklom, kobaltom, manganom i aluminijumom, što može povećati stabilnost i kilometražu električnih vozila.

Kada fabrika počne sa radom, POSCO Chemical će biti spreman za rastuću potražnju za katodnim materijalima za električna vozila visokih performansi, tako što će proizvoditi do 160.000 tona katodnih materijala godišnje kroz svoje proizvodne pogone u Pohangu, kao i u Gvangjangu, provincija Južna Džela. i Gumi, provincija Severni Gjeongsang.

Kompanija takođe nastoji da proizvodi kombinovano 115.000 tona katodnih materijala godišnje u Severnoj Americi, Kini, Evropi i Indoneziji, koje se smatraju najvećim tržištima za električna vozila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...