Subvencionisani krediti namenjeni agraru kod NLB i Komercijalne banke

Posebne pogodnosti za zemljoradnike mlađe od 40 godina i za poljoprivrednice

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

18.5.2021 13:53 Autor: Marko Miladinović 1

Posebne pogodnosti za zemljoradnike mlađe od 40 godina i za poljoprivrednice Posebne pogodnosti za zemljoradnike mlađe od 40 godina i za poljoprivrednice
Komercijalna banka i NLB Banka Beograd, članice NLB Grupe, počele su da primaju zahteve za subvencionisane poljoprivredne kredite, a čelnici ovih banaka izrazili su... Posebne pogodnosti za zemljoradnike mlađe od 40 godina i za poljoprivrednice

Komercijalna banka i NLB Banka Beograd, članice NLB Grupe, počele su da primaju zahteve za subvencionisane poljoprivredne kredite, a čelnici ovih banaka izrazili su uverenje da će zadržati primat na tržištu u ovom specifičnom segmentu.

Krediti su dinarski i namenjeni su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u iznosu do šest miliona dinara, ukoliko je korisnik kredita fizičko lice ili preduzetnik, odnosno do 18 miliona dinara ukoliko je korisnik kredita zemljoradnička zadruga ili pravno lice. Ovaj vid finansiranja, uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, je za investiciona ulaganja u poljoprivredu.

U zavisnosti od namene kredita otplate su do 60 meseci uz različite ponuđene modele i fleksibilna sredstva obezbeđenja.

„Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za nabavku hrane za životinje“, navodi se u saopštenju NLB Grupe.

Posebne pogodnosti pri kreditiranju predviđene su za gazdinstva koja se nalaze na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, za lica koja su navršila najviše 40 godina, kao i za žene koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Tokom prošle godine, Komercijalna banka je bila na prvom, a NLB Banka Beograd na trećem mestu po broju i sumi realizovanih subvencionisanih kredita namenjenih poljoprivredi. Članice NLB Grupe u Srbiji zajedno su odobrile 49,65 procenata u broju i 41,96 procenata od ukupnog iznosa kredita u okviru ovog programa, odnosno ukupno 7,12 milijardi dinara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...