različite procene visine novih cena, ali do njih će sigurno doći

Poskupljenja struje u senci nemačke gasne krize

EUU fokusuVesti

19.8.2022 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poskupljenja struje u senci nemačke gasne krize Poskupljenja struje u senci nemačke gasne krize
Tema gasa Nemačku okupira toliko da se najava snažnog poskupljenja struje skoro provlači ispod radara. Pritom, struja će poskupeti više nego osetno, najavljuje agencija... Poskupljenja struje u senci nemačke gasne krize

Tema gasa Nemačku okupira toliko da se najava snažnog poskupljenja struje skoro provlači ispod radara. Pritom, struja će poskupeti više nego osetno, najavljuje agencija DPA pozivajući se na informacije portala Verivox.

Distributeri struje su za avgust, septembar i oktobar najavili više od 120 stavki koje već jesu ili će tek poskupeti, u proseku za 25 odsto. Prema toj računici, tročlano domaćinstvo sa potrošnjom od 4.000 kilovat-sati platiće struju 311 evra godišnje.

Istovremeno, konkurentski statistički portal Check24 je poskupljenje koje predstoji u septembru procenio na čak 47,4 odsto.

„Visoke cene u veleprodaji će se narednih meseci preliti na potrošače,“ rekao je Verivoxov ekspert za energetiku Torsten Štork (Thorsten Storck). „Račun za struju će dodatno opteretiti budžete domaćinstava.“

U sledećoj godini, prema proceni Verivoxa, kilovat-sat struje će sa sadašnjih 42 evrocenta poskupeti na najmanje 45.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...