Kompanija nastavlja sa svojim dosadašnjim poslovanjem, kaže se u saopštenju

Posle smrti Kelnera, na čelu PPF Group je Ladislav Bartoniček

SvetVesti

30.3.2021 08:44 Autor: Marko Miladinović 0

Posle smrti Kelnera, na čelu PPF Group je Ladislav Bartoniček Posle smrti Kelnera, na čelu PPF Group je Ladislav Bartoniček
PPF Group imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od njenih akcionara, da upravlja svim aktivnostima grupacije u ime njenog osnivača Petra Kelnera, koji je poginuo... Posle smrti Kelnera, na čelu PPF Group je Ladislav Bartoniček

PPF Group imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od njenih akcionara, da upravlja svim aktivnostima grupacije u ime njenog osnivača Petra Kelnera, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći na Aljasci.

“Timovi profesionalnih menadžera vode pojedinačne kompanije PPF Group i to će nastaviti da rade pod vođstvom Ladislava Bartoničeka. Kao celina, PPF Grupa ima uspostavljen detaljan sistem za upravljanje svojim investicionim projektima”, saopšteno je juče iz Telenora Srbija, koji je u vlasništvu PPF.

Dodaje se da smrt osnivača PPF Group nema uticaja na njeno svakodnevno funkcionisanje.

“PPF Group će nastaviti sa realizacijom investicionih planova i vizija koje je formulisao Petr Kelner sa svojim timom kolega,” poručeno je iz kompanije.

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56) poginuo je u subotu u udesu helikoptera na Aljasci.

Njegova kompanija PPF je 2018. godine postala vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, uključujući Srbiju. Za kompanije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji PPF je platio 2,8 milijardi evra.

Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbes je procenio na 17,5 milijardi dolara.

S druge strane, Bartoniček je rođen 1964. Godine i diplomirani je elektroinženjer sa Tehnološkog fakukteta u Pragu. U svojoj dosadašnjoj karijeri bio je direktor nekoliko osiguravajućih kompanija i jedan je od akcionara PPF Group.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...