Vlada uplaćuje svim prijavljenim radnicima po 15.450 dinara

Poslednja rata pomoći zaposlenima

SrbijaVesti

7.6.2021 21:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Poslednja rata pomoći zaposlenima Poslednja rata pomoći zaposlenima
Isplata poslednje rate minimalca, počinje sutra 8. juna. Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća koji su se prijavili za ovu pomoć države... Poslednja rata pomoći zaposlenima

Isplata poslednje rate minimalca, počinje sutra 8. juna. Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća koji su se prijavili za ovu pomoć države će za svakog prijavljenog radnika dobiti po 15.450 dinara.

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška je pokrivala zarade za mart, april i maj, a firme koje su se prijavile su ukupno, po svakom radniku, dobile nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pravo na ovu pomoć ima nešto više od milion i po radnika, mada je broj prijavljenih za pomoć bio značajno manji – oko 1,2 miliona u proseku mesečno, u oko 250.000 firmi.

Do kraja meseca će dinarsku protivrednost 60 evra dobiti svi koji su bili prijavljeni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje na dan 15. april 2021. godine.

Nezaposleni ne treba da se prijavljuju za ovu pomoć, već će im novac, prema preseku stanja iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. biti automatski uplaćen na novootvorene račune u Poštanskoj štedionici. Reč je o posebnim, namenskim računima koje će Poštanska štedionica automatski otvarati nezaposlenima na osnovu podataka koje dobije od NSZ.

Prema poslednjim podacima, ovu pomoć dobiće oko 600.000 ljudi, a reč je o iznosu od oko 4,3 miijarde dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...