Popunjenost letova niskotarifne avio-kompanije vraća se na pretpandemijske nivoe do proleća

Poslovanje kompanije Wizz Air „normalizovano“

BiznisBolji posaoPoslovanjeVesti

2.11.2022 16:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poslovanje kompanije Wizz Air „normalizovano“ Poslovanje kompanije Wizz Air „normalizovano“
Generalni direktor firme Wizz Air izjavio je da se poslovanje ove kompanije “normalizovalo”, iako je niskotarifna avio-kompanija u prvoj polovini godine beležila gubitke. Veliki... Poslovanje kompanije Wizz Air „normalizovano“

Generalni direktor firme Wizz Air izjavio je da se poslovanje ove kompanije “normalizovalo”, iako je niskotarifna avio-kompanija u prvoj polovini godine beležila gubitke.

Veliki prekidi u poslovanju do kojih su doveli nedostatak osoblja i problemi na aerodromima u mađarskoj kompaniji su doveli do operativnog gubitka od 284 miliona evra u periodu od aprila do juna, odnosno u prvom kvartalu njene fiskalne godine, piše Financial Times.

Ipak, nakon objave rezultata za prvu polovinu godine, direktor kompanije Wizz Air Jožef Varadi (Jozsef Varadi) rekao je da je ovaj avio-prevoznik sada u poziciji da postane profitabilan.

I pored pozitivnih rezultata u letnjem periodu, operativni gubitak kompanije u periodu zaključno sa 30. septembrom iznosili su 63,8 miliona evra. U istom periodu prošle godine kompanija je zabeležila gubitak od 51,9 miliona evra. Međutim, zarada kompanije je takođe porasla više nego dvostruko – sa 880 miliona na 2,19 milijardi evra.

Avio-kompanija je u prvoj polovini godine poslovala sa 86,9 odsto popunjenih mesta, dok je u istom periodu 2021. godine taj procenat iznosio 75,3 odsto. Ipak, to je i dalje ispod nivoa od 90 odsto koji je očekivan kada su niskotarifne avio-kompanije u pitanju.

Varadi očekuje da će popunjenost letova kompanije Wizz Air vratiti na pretpandemijske nivoe do proleća sledeće godine.

  • BIJUTI27

    2.11.2022 #1 Author

    Lepa vest, nadam se da ubuduće neće više imati poteškoća..

    Odgovori

  • Jovana24

    2.11.2022 #2 Author

    Povoljni su, dobra vest.

    Odgovori

  • BOJANA

    3.11.2022 #3 Author

    Svaka čast, povoljni su, tako i treba.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...