ključni sektor prevoza robe na plovnom putu

Potpisan sporazum o saradnji Srbije i Bugarske u tehničkom održavanju plovnog puta Dunava

Vesti

3.9.2022 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 28

Potpisan sporazum o saradnji Srbije i Bugarske u tehničkom održavanju plovnog puta Dunava Potpisan sporazum o saradnji Srbije i Bugarske u tehničkom održavanju plovnog puta Dunava
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ambasador Bugarske Petar Dojkov, u ime Ministarstva transporta i komunikacija njegove zemlje, potpisali su u... Potpisan sporazum o saradnji Srbije i Bugarske u tehničkom održavanju plovnog puta Dunava

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ambasador Bugarske Petar Dojkov, u ime Ministarstva transporta i komunikacija njegove zemlje, potpisali su u subotu sporazum o saradnji na tehničkom održavanju plovnog puta Dunava.

Kako se navodi u saopštenju iz resornog ministarstva, dokumentom koji je potpisan u Vladi Srbije predviđena je saradnja na tehničkom održavanju ključnih za sektor prevoza robe na plovnom putu Dunava, na deonici između 610. i 375. kilometra reke.

Momirović je nakon potpisivanja kazao da će se radovi vrlo brzo izvesti u Bugarskoj, kao i da su oni od nemerljivog značaja za Srbiju, srpsku ekonomiju i za energetsku stabilnost.

„Zbog niskog vodostaja trenutno nam je blokirano više od milion tona uglja, više od 400.000 tona žitarica, kao i proizvodi za našu čeličnu i hemijsku industriju“, istakao je Momirović.

Bugarski ambasador zahvalio je Momiroviću na konstruktivnom dijalogu u bilateralnim odnosima njegove zemlje i Srbije.

„Bugarska visoko ceni mogućnost produbljivanja saradnje proširenjem bilateralne pravne osnove uz posvećenost održavanju reke Dunav i pozdravlja zajednički rad dve države na obezbeđivanju nesmetanog transporta i snabdevanja duž reke Dunav, koji je važan evropski plovni put i deo glavnog transevropskog transportnog koridora Rajna-Dunav“, rekao je Dojkov.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...