Ugovorena 54 projekta od kojih svaki uključuje investiranje više od milijarde juana

Potpisani ugovori vredni više od 30 milijardi evra na kineskom sajmu

Hi-techLifestyleManifestacijeSvetU fokusuVesti

23.8.2022 18:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potpisani ugovori vredni više od 30 milijardi evra na kineskom sajmu Potpisani ugovori vredni više od 30 milijardi evra na kineskom sajmu
Sedamdeset velikih projekata, vrednih 212,1 milijardu juana (31,09 milijardi evra), potpisano je online na sajmu Smart China Expo 2022 u jugozapadnom kineskom gradu Čungking.... Potpisani ugovori vredni više od 30 milijardi evra na kineskom sajmu

Sedamdeset velikih projekata, vrednih 212,1 milijardu juana (31,09 milijardi evra), potpisano je online na sajmu Smart China Expo 2022 u jugozapadnom kineskom gradu Čungking.

Projekti pokrivaju različite oblasti kao što su inteligentna vozila na nove energije, softverske informacije i tehnološke inovacije i inteligentna proizvodnja. Ovi ugovori će verovatno ojačati inteligentnu industriju Čungkinga, prenosi Beta pozivajući se na agenciju Sinhua.

Prema navodima organizatora, uzimajući sajam kao platformu, Čungking se fokusira na ključne oblasti poput inteligencije velike količine podataka za dubinsku saradnju sa vodećim kompanijama u zemlji i inostranstvu.

Ugovorena su 54 projekta od kojih svaki uključuje investiranje više od milijarde juana (oko 146 miliona evra).

U okviru trodnevnog sajma, koji je otvoren 22. avgusta i čiji je moto „Pametna tehnologija: osnaživanje ekonomije, obogaćivanje života“, biće održano niz aktivnosti, uključujući 20 foruma, više od 120 prezentacija novih proizvoda i tehnologija i deset takmičenja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...