POVEĆAN BROJ NEZAPOSLENIH U SAD Zahteve za novčanu naknadu podnelo 965.000 ljudi

SvetVesti

14.1.2021 15:25 Autor: Vladimir Jokanović 0

POVEĆAN BROJ NEZAPOSLENIH U SAD Zahteve za novčanu naknadu podnelo 965.000 ljudi POVEĆAN BROJ NEZAPOSLENIH U SAD Zahteve za novčanu naknadu podnelo 965.000 ljudi
Broj zahteva Amerikanaca za naknadu za nezaposlene povećao se na 965.000 prošle nedelje, što je najviše od avgusta, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo rada... POVEĆAN BROJ NEZAPOSLENIH U SAD Zahteve za novčanu naknadu podnelo 965.000 ljudi

Broj zahteva Amerikanaca za naknadu za nezaposlene povećao se na 965.000 prošle nedelje, što je najviše od avgusta, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo rada SAD. Porast u odnosu na nedelju dana ranije ujedno je najviši relativni skok još od marta.

Broj je značajno veći od prognoziranih oko 800.000, kao i od 784.000 zahteva koji su podneti nedelju dana ranije, prenosi CNBC. Porast nezaposlenosti je direktna posledica novih restriktivnih mera protiv širenja epidemije korona virusa.

Berza je blago reagovala na pogoršanje na tržištu rada, jer bi opadanje ekonomske aktivnosi u zemlji trebalo da bude kompenzovano novim kriznim paketom finansijske pomoći za pojedince i preduzeća, koji će novoizabrani predsednik Džo Bajden (Joe Biden) najaviti kasnije u četvrtak, a reč je o oko 1.000 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...