U ALBANIJI TOKOM PANDEMIJE KUPUJU LUKSUZNU ROBU

Povećana prodaja skupocenog nakita, opala prodaja karmina

LifestyleRegionVestiZanimljivosti

9.3.2021 11:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Povećana prodaja skupocenog nakita, opala prodaja karmina Povećana prodaja skupocenog nakita, opala prodaja karmina
U Albaniji je od početka pandemije korona virusa porasla prodaja luksuzne robe, među kojima su hrana iz inostranstva, deterdžent, nameštaj i nakit, objavio je... Povećana prodaja skupocenog nakita, opala prodaja karmina

U Albaniji je od početka pandemije korona virusa porasla prodaja luksuzne robe, među kojima su hrana iz inostranstva, deterdžent, nameštaj i nakit, objavio je Instat podatke za 2020. godinu.

U poređenju sa 2019. godinom opao je uvoz kafe, cigareta, alkohola i satova, a u prošloj godini najviše su se prodavali testenine, cerealije, brašno i ulje, prenosi portal Egzit.

Zbog zabrane venčanja, prazničnih okupljanja i zatvaranja barova i restorana opala je konzumacija alkohola, međutim kada se radi o nakitu, za pet odsto je povećana prodaja nakita skupljeg od 1.000 evra.

Foto: Pixabay.com

Kako se navodi, pretpostavlja se da je to zbog bogatijih građana Albanije, koji zbog pandemije nisu mogli da putuju već su novac trošili u lokalnim prodavnicama.

Prodaja deterdženta porasla je za 50 odsto u martu 2020. godine, a u celoj godini za osam odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Takođe, prodaja karmina opala je za 20 odsto, verovatno zbog nošenja maski.

Sa druge strane porasla je potražnja sredstava za negu kože, sapuna i proizvoda za kosu, dok je prodaja parfema na istom nivou kao i 2019. godine.

  • Tatjana

    9.3.2021 #1 Author

    Zanimljivo

    Odgovori

  • Anna

    9.3.2021 #2 Author

    Vrh! Zlato i deterdženti. Da budu čisti i okićeni kad korona zakuca na vrata.

    Odgovori

  • MARIJA

    28.9.2022 #3 Author

    Hah, kakvi podaci, interesantno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...