POVOLJNI KREDITI I BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POČETNIKE U BIZNISU Počela druga faza programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja

SrbijaVesti

29.10.2020 16:57 Autor: Marija Jovanović 1

POVOLJNI KREDITI I BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POČETNIKE U BIZNISU Počela druga faza programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja POVOLJNI KREDITI I BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POČETNIKE U BIZNISU Počela druga faza programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja
Krediti sa povoljnim kamatama i bespovratna sredstva ponuđeni su početnicima u biznisu kroz drugu fazu vladinog „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“. Za podsticajna sredstva... POVOLJNI KREDITI I BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POČETNIKE U BIZNISU Počela druga faza programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja

Krediti sa povoljnim kamatama i bespovratna sredstva ponuđeni su početnicima u biznisu kroz drugu fazu vladinog „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“.

Za podsticajna sredstva mogu da konkurišu novoosnovani preduzetnici, poljoprivredna gazdinstva, mikro i mala privredna društva starosti do dve godine, ali i svi oni koji imaju ideju za sopstveni biznis ili unapređenje dosadašnjeg poslovanja, saopštila je Privredna komora Srbije.

Poslovni sastanak
Foto: Pixabay.com

Program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh start ap projekata – petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, garanciju za kredite, kao i bespovratna sredstva (grant) korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja.

Posticajna sredstva su krediti do 3,6 miliona dinara pod povoljnim uslovima i grant do 360.000 dinara bespovratnih sredstava koji će dobiti oni koji redovno servisiraju kredit.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Krediti će se dodeljivati za nabavku proizvodne opreme, mašina, postrojenja, sadnica, kupovinu ili adaptaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za operativne troškove, a uz povoljne uslove otplate i pogodnosti u vidu niže kamatne stope koja je fiksna u maksimalnom iznosu od 5,99 odsto na godišnjem nivou, navode u PKS.

„Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“ usvojila je Vlada Srbije, a sprovodi ga Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj i uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW).

Do sada je ukupno 417 aplikanata uspešno završilo prvu fazu i petodnevne stručno-edukativne radionice u 18 gradova, a uz podršku trenera PKS koji realizuju stručno-edukativne obuke, mentorska vođenja i savetovanje.

  • Dragan

    30.10.2020 #1 Author

    Gde se treba obratiti u vezi ovog start up kredita i podsticajnih bespovratnih sredstava?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...