Avio-kompanija Air Serbia otvorila nove linije

Povratna avionska karta Niš – Beograd između 50 i 70 evra

BiznisSrbijaTurizamVesti

22.12.2021 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Povratna avionska karta Niš – Beograd između 50 i 70 evra Povratna avionska karta Niš – Beograd između 50 i 70 evra
Od 4. januara Air Serbia će početi sa letovima sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, saopštila je srpska nacionalna... Povratna avionska karta Niš – Beograd između 50 i 70 evra

Od 4. januara Air Serbia će početi sa letovima sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, saopštila je srpska nacionalna avio-kompanija. Za uspostavljanje novih linija, od Ministarstva saobraćaja će dobiti 2,8 milijardi dinara (oko 23,8 miliona evra).

Domaći avio-prevoznik će saobraćati na redovnim linijama između Niša i Beograda, a karte su puštene u prodaju. Povratna karta Niš – Beograd će u januaru koštati između 6.200 i 7.900 dinara (između 50 i 70 evra), istaknuto je na zvaničnom sajtu Air Serbia.

Na liniji Niš – Beograd saobraćaće Airbus A319 i ATR 72. U zavisnosti od toga kojim avionom se putuje, let u jednom pravcu će trajati 40, odnosno 55 minuta. Linija Niš – Beograd jedna je od linija od javnog interesa koje će sprovoditi Air Srbija, a subvencionisati država. Avio-kompanija će organizovati letove i između Niša i Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula.

Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta. Kako je najavljeno, u toku letnje sezone obavljaće se i letovi na linijama Niš – Tivat i Niš – Atina, kao i Kraljevo – Solun i Kraljevo – Tivat.

„Prvi put se uvode letovi između Niša i Beograda, što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Air Serbia. Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju avio-kompanije, Jirži Marek (Jiří Marek).

Kako je naglašeno u saopštenju, uvođenjem redovnih letova iz Niša i Kraljeva do Istanbula, grad na Bosforu postaje jedina destinacija u mreži Air Serbia do koje će se letovi obavljati sa sva tri aerodroma u Srbiji, čime se, kako se navodi, značajno osnažuje povezanost sa Turskom.

Air Serbia će na novim linija leteti do kraja 2023. godine, a sve prema ugovoru koji je dobila od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Naime, od Ministarstva dobiti 2,8 milijardi dinara (23,8 miliona evra) za obavljanje avio-prevoza na linijama koje su proglašene kao linije u javnom interesu, piše u odluci o dodeli ugovora.

Isplata pomenutom avio-prevozniku biće podeljena na tri godine, i to tako što će ove godine dobiti milion dinara, 2022. godine 1,4 milijarde dinara i 2023. godine takođe 1,4 milijarde dinara, prenosi Nova ekonomija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...