prilagođavanje rasporeda putovanja novim uslovima

Stroga pravila karantina obustavila letove aviokompanije British Airways do Hong Konga

BiznisFirme u fokusuNovacU fokusuVesti

18.12.2021 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Stroga pravila karantina obustavila letove aviokompanije British Airways do Hong Konga Stroga pravila karantina obustavila letove aviokompanije British Airways do Hong Konga
British Airways obustavio je letove za Hong Kong do marta sledeće godine nakon što je Vlada Azijskog finansijskog centra uvela stroga pravila karantina, i... Stroga pravila karantina obustavila letove aviokompanije British Airways do Hong Konga

British Airways obustavio je letove za Hong Kong do marta sledeće godine nakon što je Vlada Azijskog finansijskog centra uvela stroga pravila karantina, i dovela do toga da su posade aviokompanija bile primorane da se izoluju u improvizovani kamp.

Raspored prevoznika, sa sedištem u Londonu, ne pokazuje nikakve usluge za Hong Kong do kraja februara. British Airwais je prvobitno suspendovao letove krajem prošlog meseca, rekavši BBBC-iju da to čini „dok se pregledaju operativni zahtevi za ovu rutu“, prenosi Bloomberg.

Hong Kong je nametnuo neka od najstrožih karantinskih pravila jer ima za cilj da dostigne nultu infekciju Covidom-19, a za razliku od većine drugih destinacija nema izuzetaka za vazduhoplovnu posadu. To je dovelo do toga da je osoblje iz avio-kompanija, uključujući BA i Cathai Pacific Airways Ltd., sopstvenog prevoznika na teritoriji, prinuđeno da se izoluje u vladinoj ustanovi bez Wi-Fi mreže i minimalnih uslova.

Portparol British Airway-za rekao je u petak da radi „smanjenim i dinamičnim rasporedom“ zbog pandemije i izvinjava se klijentima čiji su planovi putovanja poremećeni. Kako su letovi otkazani, putnici će biti kontaktirani uz opciju povraćaja novca.

Deutsche Lufthansa AG Swiss je među ostalim prevoznicima koji su prilagodili svoje rasporede zbog pravila Hong Konga.

Cathai Pacific se suočio sa pretnjama ostavkom zaposlenih, nakon što je zbog kršenja propisa više od 200 pilota i stjuardesa stavljeno u karantin, što je prouzrokovalo dodatni zahtev da posada ostane kod kuće tri dana po povratku sa putovanja.

Prevoznik je morao da otkaže i neke decembarske letove zbog nedostatka volontera, odnosno rasporeda koji uključuje tri nedelje rada sa karantinom provedenim u hotelskoj sobi, plus naizmenično dve nedelje kućnog karantina.

Aviokompanije ponavljaju iste postupke poput onih tokom prošle godine, kada je Hong Kong uključio posade u suzbijanje na početku pandemije. United Airlines Holdings Inc. i American Airlines Group Inc. bile su među prevoznicima koji su zaustavili neke letove u to vreme.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...