Velika izdvajanja administracije Džoa Bajdena pred realizacijom

Pred američkim Senatom glasanje o infrastrukturnim ulaganjima od hiljadu milijardi dolara

SvetVesti

1.8.2021 08:30 Autor: Marko Miladinović 0

Pred američkim Senatom glasanje o infrastrukturnim ulaganjima od hiljadu milijardi dolara Pred američkim Senatom glasanje o infrastrukturnim ulaganjima od hiljadu milijardi dolara
Senat SAD je na poslednjoj sednici raspravljao o predlogu zakona kojim bi se potrošilo hiljadu milijardi dolara na puteve, železničke pruge i drugu infrastrukturu,... Pred američkim Senatom glasanje o infrastrukturnim ulaganjima od hiljadu milijardi dolara

Senat SAD je na poslednjoj sednici raspravljao o predlogu zakona kojim bi se potrošilo hiljadu milijardi dolara na puteve, železničke pruge i drugu infrastrukturu, što je jedan od glavnih zakonodavnih prioriteta predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

Ambiciozni plan ima podršku demokrata i republikanaca, međutim senatori do sada još uvek nisu videli konačan tekst zakona koji podrazumeva i 550 milijardi dolara dodatnih izdataka, prenosi Reuters.

Lider demokrata u Senatu Čak Šamer (Chuck Schumer) potvrdio je da je radnoj grupi koju čine senatori iz obe stranke potrebno dodatno vreme za finalizaciju teksta novog zakona.

„Imam najavu da ćemo već sutra imati konačnu verziju teksta zakona, a kada tekst bude spreman, izneću ga pred senatore“, izjavio je Šamer.

Nakon što zakon bude izglasan Šamer namerava da pred Senat iznese i predloge zakona koji se fokusiraju na klimatske promene i kućnu negu za starije i decu u iznosu od 3,5 biliona (3.500 milijardi) dolara.

Po svemu sudeći Šamer će se suočiti sa snažnim protivljenjem republikanaca i razlikama u stavovima među umerenim demokrata po ovom pitanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...