Kroz liniju investicionih zajmova raspodeljeno 175,6 miliona dinara

Preko Fonda za razvoj odobren 51 kredit ukupne vrednosti 376 miliona dinara

PreduzetnikSrbijaVesti

12.11.2021 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Preko Fonda za razvoj odobren 51 kredit ukupne vrednosti 376 miliona dinara Preko Fonda za razvoj odobren 51 kredit ukupne vrednosti 376 miliona dinara
Državni Fond za razvoj odobrio je 51 kreditni zahtev u ukupnom iznosu većem od 376 miliona dinara. Kroz liniju investicionih kredita za pravna lica... Preko Fonda za razvoj odobren 51 kredit ukupne vrednosti 376 miliona dinara

Državni Fond za razvoj odobrio je 51 kreditni zahtev u ukupnom iznosu većem od 376 miliona dinara.

Kroz liniju investicionih kredita za pravna lica i preduzetnike odobreno je sedam kredita u iznosu od 175,6 miliona dinara, a za trajna obrtna sredstva odobreno je 12 kredita u ukupnom iznosu od 73,4 miliona dinara.

Odobrena su četiri zahteva za investicione kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva za ovu godinu, a iznos kreditnih sredstava je 42,9 miliona dinara, sa 13,2 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Za startap kredite za početnike u poslovanju odobreno je 13 zahteva u iznosu od 19,1 milion dinara kreditnih sredstava i 8,8 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Odobreno je osam zahteva za finansijsku podršku razvoju ženskog preduzetništva u iznosu od 21 milion dianra i 11,3 miliona bespovratnih sredstava.

Kroz kreditnu podršku mladim preduzetnicima odobreno je 12,5 miliona dinara kreditnih sredstava i 6,9 miliona dinara bespovratnih sredstava, a kroz sedam kreditnih zahteva, kaže se u zvaničnom saopštenju Fonda za razvoju, koje je preneo Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...