interkonektor sa grčkom od jula?

Premijer Bugarske ide u Baku da potvrdi aranžman o isporuci azerbejdžanskog gasa

BiznisSvetVesti

14.6.2022 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Premijer Bugarske ide u Baku da potvrdi aranžman o isporuci azerbejdžanskog gasa Premijer Bugarske ide u Baku da potvrdi aranžman o isporuci azerbejdžanskog gasa
Premijer Bugarske Kiril Petkov saopštio je da ove sedmice ide u Baku u Azerbejdžan da potvrdi količine azerbejdžanskog gasa koje će biti isporučene Bugarskoj.... Premijer Bugarske ide u Baku da potvrdi aranžman o isporuci azerbejdžanskog gasa

Premijer Bugarske Kiril Petkov saopštio je da ove sedmice ide u Baku u Azerbejdžan da potvrdi količine azerbejdžanskog gasa koje će biti isporučene Bugarskoj.

Petkov je novinarima u Velikom Trnovu kazao da očekuje da će interkonektor sa Grčkom, koji će prenositi milijardu kubnih metara azerbejdžanskog gasa godišnje, biti u funkciji u julu, prenosi Mina pozivajući se na Bugarsku novinsku agenciju (BTA).

„Pokušavamo da napravimo mešavinu između tečnog i azerbejdžanskog gasa tako da prosečna cena isporuke bude bolja od Gazpromove, kako bismo bili sigurni da bugarska ekonomija bude konkurentna i diverzifikovana“, rekao je Petkov.

On je, povodom političke situacije u Bugarskoj, najavio da očekuje da vlada nastavi da radi i bude stabilna uprkos odlasku koalicije Postoji takav narod (TISP).

“Ako do kraja godine ne budemo usvojili 22 zakona, gubimo i zaustavljamo 20 milijardi bugarskih leva (BGN) evropskih fondova za bugarsku privredu”, rekao je Petkov, govoreći o usvajanju rebalansa državnog budžeta za ovu godinu i paketa zakona potrebnih za započeto sprovođenje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...