PREPOLOVLJEN AVIO-SAOBRAĆAJ U EVROPI 2020. Eurocontrol ne očekuje pun oporavak ni ove godine

EUVesti

4.1.2021 15:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PREPOLOVLJEN AVIO-SAOBRAĆAJ U EVROPI 2020. Eurocontrol ne očekuje pun oporavak ni ove godine PREPOLOVLJEN AVIO-SAOBRAĆAJ U EVROPI 2020. Eurocontrol ne očekuje pun oporavak ni ove godine
Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurocontrol) objavila je izveštaj u kojem se navodi da je 2020. godina završena sa 6,1 milion letova manje... PREPOLOVLJEN AVIO-SAOBRAĆAJ U EVROPI 2020. Eurocontrol ne očekuje pun oporavak ni ove godine

Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurocontrol) objavila je izveštaj u kojem se navodi da je 2020. godina završena sa 6,1 milion letova manje nego prethodna godina, sa skoro polovinom evropske flote koja je prizemljena i sa ozbiljnim gubicima u svakom lancu avio-industrije.

Najnoviji dokument, pokazuje da je protekle godine, zbog pandemije Covid-19, zabeležen gubitak od 56,2 milijarde evra za avio-kompanije, aerodrome i pružaoce usluga vazdušne navigacije (ANSP).

Isto tako se ističe da je prošle godine u avio-saobraćaju bilo za 1,7 milijardi putnika manje nego u 2019. godini.

Avion na aerodromu
Foto: Pixabay.com

U odnosu na 2019. godinu, prema podacima Eurocontrola obavljeno je 55 odsto manje letova, a 51 odsto flote evropskih avio-kompanija bilo je prizemljeno.

Izveštaj Eurokontrola predviđa da se avio-saobraćaj ove 2021. godine može oporaviti do nivoa od 51 odsto nivoa iz 2019. godine, sa ubrzanjem brzine oporavka od letnje sezone ako se počne osećati efekat vakcinacije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...