Da li na Apeninskom poluostrvu prete socijalni nemiri?

Prestaje zabrana otpuštanja, italijanski sindikati upozoravaju vladu

EUVesti

27.6.2021 12:54 Autor: Marko Miladinović 0

Prestaje zabrana otpuštanja, italijanski sindikati upozoravaju vladu Prestaje zabrana otpuštanja, italijanski sindikati upozoravaju vladu
Generalni sekretar jednog od najmoćnijih radničkih sindikata u Italiji CGIL, Maurizio Landini, zatražio je od italijanske vlade da produži zabranu otpuštanja radnika koja je... Prestaje zabrana otpuštanja, italijanski sindikati upozoravaju vladu

Generalni sekretar jednog od najmoćnijih radničkih sindikata u Italiji CGIL, Maurizio Landini, zatražio je od italijanske vlade da produži zabranu otpuštanja radnika koja je na snazi do kraja juna, prenosi list Il Fatto Quotidiano.

Ujedinjeni sindikati predlažu da mera zabrane otpuštanja, uvedena kao pomoć tokom krize izazvane pandemijom virusa Covid-19, ostane važeća barem zaključno s oktobrom ove godine.

Radnici i sindikati su u stanju pripravnosti, a širom Italije već se održavaju manji protesti, jer se strahuje da će nakon prestanka zabrane otpuštanja na hiljade radnika izgubiti posao.

Sindikati upozoravaju na mogućnost socijalnih nereda, čak je uobičajeno rezervisana ministarka za unutrašnje poslove Lućana Lamorđeze (Luciana Lamorgese), upozorila na takvu mogućnost.

Ministar za rad Pjerpaolo Bombardijeri (Pierpaolo Bombardieri) je upozorio “da treba biti veoma pažljiv, jer postoje krize i situacije koje mogu eksplodirati”.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...