dodatnih 600 pojedinačnih dozvola za ovu godinu

Prevoznicima iz Srbije povećanje broja dozvola u saobraćaju sa Holandijom

EUSrbijaVesti

31.5.2024 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prevoznicima iz Srbije povećanje broja dozvola u saobraćaju sa Holandijom Prevoznicima iz Srbije povećanje broja dozvola u saobraćaju sa Holandijom
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić saopštio je danas da je dogovoreno povećanje broja dozvola za 15 odsto za prevoznike iz Srbije... Prevoznicima iz Srbije povećanje broja dozvola u saobraćaju sa Holandijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić saopštio je danas da je dogovoreno povećanje broja dozvola za 15 odsto za prevoznike iz Srbije u međunarodnom teretnom drumskom saobraćaju sa Holandijom.

To je nastavak dobre saradnje Srbije i Holandije, rekao je Vesić posle sastanka međudržavne Mešovite komisije za drumski prevoz putnika i tereta, održanog u Beogradu, objavilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Najavio je da će se od 2025. razmenjivati 4.600 pojedinačnih i 400 „vremenski univerzalnih dozvola“ što je povećanje za 600 u odnosu na postojeći broj koji, kako je rekao, nije menjan devet godina.

Dodao je da na sastanku dogovoreno i da se prevoznicima iz Srbije dostavi dodatnih 600 pojedinačnih dozvola za ovu godinu.

Vesić je ocenio da će dogovoreni broj dozvola omogućiti prevoz i narednih godina.

Na sastanku su razmatrana i pitanja robne razmene i učešća drumskog prevoza u tome, zatim Nacrt novog bilateralnog sporazuma o drumskom saobraćaju, kao i prevoz tereta na teritoriji dve države, prevoz putnika i druga pitanja.

  • LENA

    31.5.2024 #1 Author

    Povećanje broja dozvola za prevoznike iz Srbije u saobraćaju s Holandijom unaprediće međunarodni transport i ekonomsku saradnju.

    Odgovori

  • NATI

    2.6.2024 #2 Author

    Sigurno ce im nesto olaksati

    Odgovori

  • FILIP07

    2.6.2024 #3 Author

    bravo za holandjane

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.