Objavljen Izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21.

Prihodi Nelt Grupe prvi put premašili milijardu evra

BiznisPoslovanjeSrbijaVesti

2.6.2022 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Prihodi Nelt Grupe prvi put premašili milijardu evra Prihodi Nelt Grupe prvi put premašili milijardu evra
Nelt Grupa, jedan od najvećih domaćih poslovnih sistema, predstavila je u prostorijama Privredne komore Srbije izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21, pod nazivom „Kontinuitet,... Prihodi Nelt Grupe prvi put premašili milijardu evra

Nelt Grupa, jedan od najvećih domaćih poslovnih sistema, predstavila je u prostorijama Privredne komore Srbije izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21, pod nazivom „Kontinuitet, stabilnost, agilnost“.

Ovo je četvrti izveštaj kompanije, koja od 2014. godine transparentno komunicira o svom poslovanju po globalnom metodološkom standardu – Global Reporting Initiative (GRI).

U prethodne dve godine, u periodu obeleženom Covid pandemijom, kompanija je pokazala snažnu posvećenost zdravlju i bezbednosti zaposlenih, kao i njihovom razvoju i profesionalnom usavršavanju, dok je zajednicama na tržištima na kojima posluje donirala preko 350.000 evra.

„Održivost je svojevrstan društveni dogovor, ali i odgovor naprednih kompanija i država na rastuće izazove – tržišne, energetske, ekološke, socijalne. Posvećenost održivosti Nelt Grupe dodatno jača njen imidž, tržišnu vrednost i poverenje koje uživa u zajednici“, istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež povodom predstavljanja Izveštaja o održivom poslovanju kompanije Nelt.

Nelt Grupa se konstantno transformiše i inovira svoje poslovanje. Primarni ciljevi ovih procesa su digitalizacija poslovanja, okrenutost ka kupcima i klijentima kroz povećanje efikasnosti, ali i optimizacija korišćenja resursa i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. 

„Pokazali smo da smo održiv sistem na čiju podršku mogu računati zaposleni i šira društvena zajednica, kao i da smo agilna kompanija, koja se brzo prilagođava i konstantno radi na usavršavanju poslovnih procesa. Dobar pokazatelj su naši prihodi, koji su prvi put u 2021. premašili milijardu evra“, izjavio je generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić.

„Strategija i dugoročna održivost kompanije bazirane su na daljim investicijama u ljude i diversifikaciji portfolija brendova i usluga“, ističe Jelić.

Nelt Grupa posluje u Evropi i Africi, na 12 tržišta, na kojima u 18 kompanija zapošljava više od 4.000 ljudi. Nedavno je usvojila trogodišnju strategiju Accelerate 2025, kojom fokus stavlja na zdravu organizaciju, korporativne vrednosti, infrastrukturu i tehnologiju.

  • MARKO7

    2.6.2022 #1 Author

    Pa realno su bas veliki prihodi u pitanju…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    3.6.2022 #2 Author

    Svaka čast!

    Odgovori

  • VERA

    3.6.2022 #3 Author

    Sjajno, oni su uglavnom postizali odlične rezultate.

    Odgovori

  • Lelica

    3.6.2022 #4 Author

    Svaka cast,jedna od uspesnijih kompanija!

    Odgovori

  • MAJALG

    3.6.2022 #5 Author

    Pokazatelj kako se na nasem trzistu isto moze poslovati uspesno a da nije monopolna kompanija.

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.6.2022 #6 Author

    Sve govore rezultati,bravo!

    Odgovori

  • NATI29

    3.6.2022 #7 Author

    Vec duze vreme su medju najboljim kompanijama

    Odgovori

  • Dragana

    6.6.2022 #8 Author

    Naravno kada je sve poskupelo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...