NLB prenosi vlasništvo radi povećanja konkurentnosti i ugleda

Pripajanje NLB banke Komercijalnoj krajem decembra

BankeSrbijaU fokusuVesti

7.12.2021 16:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pripajanje NLB banke Komercijalnoj krajem decembra Pripajanje NLB banke Komercijalnoj krajem decembra
NLB banka Beograd biće pripojena Komercijalnoj banci, navodi se u Nacrtu Ugovora o kome će 23. decembra biti odlučivano na skupštini akcionara Komercijalne banke.... Pripajanje NLB banke Komercijalnoj krajem decembra

NLB banka Beograd biće pripojena Komercijalnoj banci, navodi se u Nacrtu Ugovora o kome će 23. decembra biti odlučivano na skupštini akcionara Komercijalne banke.

NLB Beograd će svoju celokupnu imovinu i obaveze preneti na Komercijalnu koja će u zamenu izdati akcije jedinom svom akcionaru – NLB-u.

NLB Beograd će prestati da postoji bez postupka likvidacije, a Komercijalna će biti njen univerzalni pravni sledbenik.

NLB grupa konsolidaciju vlasništva u Srbiji kroz ovo pripajanje među svojim bankama sprovodi radi povećanja konkurentnosti i ugleda, sa ciljem da bolje upravlja rizicima i kapitalom, te radi unapređenja poslova i povećanja ponude bankarskih usluga, piše Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju, Komercijalna banka će po osnovu pripajanja izdati 1,65 miliona običnih akcija nominalne vrednosti po 1.000 dinara.

U prilogu dokumenta navodi se da je ukupna vrednost imovine koji se sa NLB prenosi na Komercijalnu 81,5 milijardi dinara, dok ukupne obaveze iznose 72,8 milijardi, piše Tanjug.

Na Komercijalnu banku biće preneto i 46 nekretnina u vlasništvu NLB banke.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...