Vredna filmska memorabilija u aukcijskoj ponudi ovog leta

Prodaje se šešir Indijane Džonsa za četvrt miliona dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

20.5.2021 18:30 Autor: Marko Miladinović 2

Prodaje se šešir Indijane Džonsa za četvrt miliona dolara Prodaje se šešir Indijane Džonsa za četvrt miliona dolara
Aukcije garderobe i rekvizita iz filmova koji su obeležili popularnu kulturu ne predstavljaju novost za Holivud. One se održavaju nekoliko puta godišnje, i predstavljaju... Prodaje se šešir Indijane Džonsa za četvrt miliona dolara

Aukcije garderobe i rekvizita iz filmova koji su obeležili popularnu kulturu ne predstavljaju novost za Holivud. One se održavaju nekoliko puta godišnje, i predstavljaju dobru priliku da filmski studiji ili drugi vlasnici ponude ovu neobičnu, a veoma traženu robu na prodaju.

Kako piše Observer, na tim specijalno organizovanim prodajama realizuju se ponekad neverovatni iznosi, jer i među najimućnijim kupcima postoji veliki broj kolekcionara predmeta iz čuvenih filmova.

Primera radi, haljina koju je nosila Odri Hepbern (Audry Hepburn) u mjuziklu „My Fair Lady“ prodata je pre četiri godine za neverovatnih 3,7 miliona dolara, a Dorotine cipelice iz „The Wizard of Oz“ za 666.000 dolara.

Sada se među ponuđenim predmetima nalazi prepoznatljivi fedora šešir Indijane Džonsa.

U pitanju je originalni, ručno pravljeni primerak, kreiran 1983. godine za potrebe snimanja drugog dela u serijalu avantura o omiljenom arheologu, „Indiana Jones and the Temple of Doom“… i da idealno pasuje na glavu Harisona Forda (Harrison Ford), naravno, koji iako ima 78 godina, planira sledeće godine da glumi u petom nastavku. Očekuje se da će šešir dostići cenu od 249.000 dolara, kada bude iznet na aukcijski sto u kući Prop Store u Holivudu, 29. juna.

Među 1.200 predmeta iz „filmske zaostavštine“ koji će se tada naći u ponudi, izdvajaju se scenario u obliku skripte za „Star Wars: The Empire Strikes Back“, koji je pripadao glumici Keri Fišer (Carrie Fisher), kao i katana koju je koristio Tom Kruz (Tom Cruise) u filmu „The Last Samurai“.

  • Anna

    21.5.2021 #1 Author

    Fantastično! Uz Indijanu smo odrastali i nestrpljivo iščekivali avanture hrabrog profesora arheologije. Verujem da će šešir dostići željenu cenu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...