Prodaja hrane porasla 2,6 odsto u odnosu na avgust

Prodavnice odeće i obuće u Nemačkoj zabeležile rast prometa u septembru

EUVesti

1.11.2022 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prodavnice odeće i obuće u Nemačkoj zabeležile rast prometa u septembru Prodavnice odeće i obuće u Nemačkoj zabeležile rast prometa u septembru
Promet u nemačkoj maloprodaji porastao je u septembru podstaknut prodajom odeće i obuće na početku jeseni, pokazali su najnoviji statistički podaci. „Promet je u... Prodavnice odeće i obuće u Nemačkoj zabeležile rast prometa u septembru

Promet u nemačkoj maloprodaji porastao je u septembru podstaknut prodajom odeće i obuće na početku jeseni, pokazali su najnoviji statistički podaci.

„Promet je u septembru u realnom izrazu porastao 0,9 odsto u odnosu na avgust, kada je pao 1,4 odsto, prema revidiranim podacima“, saopštio je Destatis.

Promet je nominalno uvećan 1,8 odsto, prenosi Mina. Razlika između realne i nominalne vrednosti odražava snažan rast cena, napominju statističari.

Poređenje s septembrom prošle godine pokazuje pad prometa 0,9 odsto u realnom izrazu. U nominalnom izrazu veći je 9,9 odsto.

U odnosu na najvišu ovogodišnju vrednost dostignutu u martu, manji je 3,8 odsto, a nadmašio je septembar 2019. godine za 3,2 odsto.

Prodaja hrane porasla je u septembru 2,6 odsto u odnosu na avgust, kada se spustila na najnižu vrednost u više od pet godina. U odnosu na septembar prošle godine smanjena je 2,4 odsto.

Destatis izdvaja skok prometa u prodavnicama odeće i obuće, 9,9 odsto u odnosu na avgust. U poređenju s istim prošlogodišnjim mesecom, skočio je 11,8 odsto.

Promet na benzinskim stanicama pao je 15,7 odsto u odnosu na avgust, najviše otkada Destatis objavljuje podatke.

  • TATJANA

    2.11.2022 #1 Author

    Pripremaju se ljudi za dugu i hladnu zimu sa restrikcijama grejanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...